DJI yeni mini drone modeli Spark'ı tanıttı

DJI yeni mini drone modeli Spark'ı tanıttı

Drone üreticisi DJI, Spark adını alan yeni drone modelini resmi olarak tanıttı. Daha önce sizlerle paylaştığımız gibi teknik detayları, görselleri ve boyutları sızdırılan drone tıpkı beklendiği gibi piyasaya çıkacak.

DJI Spark'ın en önemli özelliklerinden birisi küçük boyutları ve hızlı çalıştırma imkanı olarak öne çıkıyor. DJI teknolojilerini kullanan en ufak drone olan Spark, "Gesture Control" adı verilen elle kontrol fonksiyonuna sahip. Bununla birlikte ActiveTrack özelliği de Spark'da mevcut, böylece Spark'ın kamerası sizi takip edebiliyor ve böylece belli bir aksiyondayken fotoğrafları ve videoları zahmetsizce çekebilmeniz mümkün oluyor. Tam beş farklı renk seçeneğiyle piyasaya sunulacak DJI Spark'ın beyaz, mavi, yeşil, kırmızı ve sarı renk seçenekleri olacak.

DJI Spark'ın uçuş kabiliyeti nasıl?

Çıkabileceği en yüksek hız 50 km/h olarak belirlenen DJI Spark, 16 dakika kesintisiz uçuş süresine sahip. Yaklaşık 2 kilometrelik  menzili ile de dikkat çeken Spark'ın kamerası iki eksende hareket edebiliyor. UltraSmooth teknolojisi sayesinde sarsıntısız görüntüleme imkanı da sunuyor.  1/2.3” CMOS sensörlü amerası 12 megapiksel fotoğraflar çekebiliyor ve HD 1080p kalitesinde videoları çekebiliyor.

DJI Spark'ın fiyatı 499 dolar olarak belirlenmiş. 15 Haziran itibariyle piyasaya sürülmesi beklenen DJI Spark'ın dört pervanesi ve şarj ünitesi, kablosu ve koruyucu kabıyla birlikte geliyor. DJI Spark'ın bir diğer paketi ise Fly More Combo adını alıyor. Bu ürün de yine DJI Spark'ın standar paketinin yanında ekstra şart bataryası, omuz çantası, şarj ünitesi ile birlikte geliyor. Bu paketin fiyatı ise 699 dolar. DJI tarafından yapılan açıklamaya göre ürünün diğer aksesuar fiyatları daha sonra duyurulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.