Online fuar platformu: Endless Fairs

Fuar ve benzeri etkinlikleri dijital dünyaya taşıma hedefi ile yola çıkan Endless Fairs, fuar alanının büyüklüğü veya ziyaretçi kapasitesi gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Fuarı gezmek isteyen kullanıcılara zamandan tasarruf imkanı sunan Endless Fairs, isteyen herkesin evlerinden çıkmadan fuarları gezmelerine olanak sağlıyor.

Gökmen Özdemir tarafından kurulan ve 5 aylık geliştirme sürecinin ardından Şubat 2016 tarihinde kullanıma açılan Endless Fairs, 9 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Henüz herhangi bir yatırım almayan ve özsermaye ile kurulan online fuar girişimi bugüne kadar 4'ü farklı alanlarda olmak üzere toplamda 5 adet online fuar gerçekleştirdi.

Toplamda 128 farklı firma ile çalışan Endless Fairs, fiziksel fuar organizasyonları ile benzer bir gelir modeline sahip. Çevrimiçi fuar stand satışlarından gelirlerini elde eden Endless Fairs'ın cirosu ise 640 bin TL seviyelerinde.

Sadece kullanıcıların değil, fuar katılımcılarının da hayatını kolaylaştıran Endless Fairs, fuara katılacak olan firma için zamandan ve paradan tasarruf sağlıyor. Fuar sonunda firma sahiplerine özel olarak hazırlanmış detaylı analizler de paylaşan çevrimiçi fuar girişimi, 3 boyutlu bir deneyim sunarak gerçek fuar atmosferi oluşturmayı amaçlıyor.

Endless Fairs'ı lokal hizmet veren bir girişim olarak düşünmemek gerekir, çevrimiçi olmanın ve sınırları ortadan kaldırmanın güzelliği aslında tam olarak burada ortaya çıkıyor. Örneğin yurt dışında katılmak istediğiniz bir fuar var veya siz yurt dışındasınız ve Türkiye'de düzenlenen bir fuara katılmak istiyorsunuz. Tam da bu durumda devreye giren Endless Fairs, ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırarak evinizden fuarı gezmenize olanak sağlıyor.

Canlı görüşmelere imkan tanıyor

Sitelerinde 250 bin kullanıcının eş zamanlı olarak fuar alanını ziyaret edebildiğini belirten Endless Fairs, bu rakamın 500 bin kişi seviyelerine kadar çıkabileceğini de iddia ediyor. Çevrimiçi fuar sırasında canlı görüşmeler yapılmasını da sağlayan Endless Fairs, canlı görüşmeler için 10 farklı kurum temsilcisinin sisteme dahil olmasına imkan tanıyor.

Böylelikle stand sahibi kurumların ziyaretçiler ile etkileşime geçmesine olanak sağlayan Endless Fairs'ın sunduğu çözüm gelecekte tüm fuar organizasyonları tarafından kullanılabilir. Başarılı bir çözüm sunsa da özellikle internet sitesini geliştirmesi gereken Endless Fairs'ın, gelecek hedefleri arasında ise yurt dışı merkezli online fuarlar düzenlemek bulunuyor. Son olarak bir sonraki fuarın 18-19 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan Online Üniversite Tercih fuarı olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.