Google'dan uzaktan çalışmayı kolaylaştıran akıllı tahta: Jamboard

Google'dan uzaktan çalışmayı kolaylaştıran akıllı tahta: Jamboard

Google'ın bazı zamanlarda sadece deneysel olarak geliştirdiği projelerinin olduğunu ve bir çoğunun başarısız olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama tahminimiz Jamboard birden fazla açıdan dünyamızda yer bulacak bir ürün.

Google, geliştirdiği internet bağlantılı beyaz tahtası Jamboard ile özellikle büyük kurumlarda ve uzaktan çalışmak zorunda olan takımlarda çok kullanışlı olabilir. Bir Jamboard karşısına geçtiğinizde, yazdığınız ve çizdiğiniz her şey istediğiniz kadar Jamboard üzerinde görüntülenebilir ve ayrıca mobil ve masaüstü cihazlarda da görüntülenebilir. Böylece, ofis ortamında bir arada beyin fırtınası yapıyormuşcasına bir ambiyans yakalanabilir.

Tabi sadece bununla sınırlı değil kullanım alanları. Google'ın amacı bu ürün ile tüm G Suite ürünlerini kullandırmak ve hatta daha fazlasını sağlamak. Trello gibi bir çok proje yönetim uygulaması bu ürün içerisinde dahili olarak yer almak için çalışmalara başlamış.

Google'ın bu hamlesi Microsoft Surface Hub karşısında iyi bir hamle çünkü Microsoft Surface, duvarda bir bilgisayar gibi ve sadece aynı ürünler arasında paylaşım yapma izni var. Google Jamboard sayesinde ise paylaşımlara dilerseniz Microsoft Surface üzerinden de ulaşabilirsiniz. Yani bir bilgisayar değil, gerçek bir paylaşım platformu diyebiliriz.

4K çözünürlüklü 55 inc boyutlu bu ekran, iki kalemi ve bir silgisiyle şimdilik 4.999$ karşılığı Amerika'da satışa çıkmış durumda. İlerleyen günlerde farklı kullanım alanlarında bu cihaza ilişkin haberler görmeye hazır olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.