Emaar, Rocket Internet'e bağlı Namshi'nin yüzde 51'ini satın aldı

Emaar, Rocket Internet'e bağlı Namshi'nin yüzde 51'ini satın aldı

Emaar, geçtiğimiz aylarda Amazon’u atlatıp Souq.com’u satın alamadı ama e-ticarete yatırım yapma kararının arkasında durduğunu gösterdi. Rocket Internet'in moda/giyim odaklı e-ticaret sitesi Namshi.com'un yüzde 51'ini satın aldığını açıkladı.

Namshi, bildiğiniz gibi Rocket Internet'in arkasında olduğu Global Fashion Group'a bağlı bir girişim. Elbise, ayakkabı, aksesuar dikeyinde faaliyet gösteriyor ve Ortadoğu'nun moda odaklı en büyük e-ticaret sitelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Yapılan açıklamalarda anlaşmanın bedelin 151 milyon dolar olarak gerçekleştiği paylaşılıyor.

Beş yıl önce kurulan Namshi şu anda 6 ülkede/bölgede faaliyet gösteriyor. Açıklanan rakamlara göre 2016'da 150 milyon dolar net gelir elde etmiş ki ilk kez bir yılın tamamını kârlılık içinde geçirmiş. Namshi, Emaar desteğiyle bu kârlılığı sürdürmeyi ve daha hızlı büyümeyi hedefliyor.

Bu ay başında Dubai merkezli pazar yeri girişimi JadoPado'yu satın alan Emaar, Yoox Net-a-Porter ile de bir ortaklığa imza atmıştı. Emaar Maals Başkanı Mohamed Alabbar'ın Noon adlı e-ticaret girişimine yatırım yaptığını da paylaşalım ki Noon henüz kullanıma açılmış bir girişim değil. Hatta Birleşik Arap Emirlikleri'nin en çok yatırım çeken (1 milyar dolar) girişimi olma özelliğini taşıyor.

Özetle Emaar'ın bir emlak devi olmanın ötesinde internete dönük yatırımları ziyadesiyle dikkat çekici boyuta ulaştı diyebiliriz. Global Fashion Group ise bu anlaşmayla bir ayrılık daha yaşadı diyebiliriz. Zira geçen yılın temmuz ayında da Jabong’u 70 milyon dolara Flipkart’a satmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.