Ekran kartı üreticisi Nvidia 4 milyar dolar yatırım aldı

Ekran kartı üreticisi Nvidia 4 milyar dolar yatırım aldı

Japonya merkezli SoftBank, ekran kartı ve grafik çipi üreticisi Nvidia'ya 4 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı. Japon teknoloji devi SoftBank hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yılın Eylül ayında İngiliz çip üreticisi ARM'ı 32 milyar dolara satın almıştı.

Teknoloji tarihinin en büyük yatırım fonunu toplamak için 2016 yılı sonunda harekete geçen SoftBank, 93 milyar dolar ile ilk fon kapanışını yaptığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. "Vision Fund" olarak anılan bu devasa fon için açılan ilk önemli kart da Nvidia yatırımı olmuş gibi gözüküyor. SoftBank, aldığı 4 milyar dolarlık hisse ile ekran kartı ve grafik çip üretimi konusunda faaliyet gösteren firmanın dördüncü büyük hissedarı konumuna geldi.

Nvidia'nın hızlı yükselişi

Nvidia'nın hisse senetleri son yıllarda gittikçe değerlenirken firma aldığı son yatırımla birlikte şirket değerlemesini de 80 milyar doların üstüne çıkarmayı başardı. 2013 yılından itibaren katlanarak büyümeyi başaran Nvidia, gerek ürettiği ekran kartları gerekse de oyunların gelişmesiyle sürekli büyüyen oyun sektöründe önemli bir oyuncu olarak biliniyor.

Nvidia Shield ile el konsolu deneyimi de yaşayan şirket, pek çok farklı mobil cihaza ve oyun konsoluna da grafik çipi sağlıyor. Ancak Nvdia cephesinde gelişmeler sadece bu iş kolunda değil, farklı cephelerde de var olmaya devam ediyor. Son olarak "izleyerek öğrenen bir yapay zeka" üzerine çalışan Pilotnet projesi buna iyi bir örnek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.