DoktorTakvimi'nin çatı şirketi DocPlanner, 15 milyon euro yatırım aldı

DoktorTakvimi'nin çatı şirketi DocPlanner, 15 milyon euro yatırım aldı

Türkiye'de DoktorTakvimi.com olarak hizmet veren DocPlanner.com, D serisi yatırım turunda 15 milyon Euro (yaklaşık 60 milyon TL) yatırım aldığını açıkladı.

Aldığımız resmi açıklamaya göre Londra merkezli One Peak Partners, bu yatırım turuyla DocPlanner'ın yatırımcıları arasına eklenirken, mevcut yatırımcılar Target ve ENERN de bu yatırım turuna katıldı. Bugüne kadar aldığı toplam yatırım tutarını 46 Milyon Euro’ya yükselten DocPlanner, C serisi yatırım turunda aldığı 20 milyon dolarlık yatırımın ardından Doctoralia ile birleştiğini açıklamıştı.

Dünyanın en büyük çevrimiçi sağlık platformlarından DocPlanner, yeni yatırımın tüm pazarlardaki iş geliştirme, yazılım ve pazarlama etkinliklerinin geliştirilmesine ve özellikle Latin Amerika'daki büyümeye aktarılacağını paylaşıyor. DocPlanner.com kurucusu ve CEO’su Mariusz Gralewski ise yatırımla ilgili olarak şu yorumu yapıyor;

“DocPlanner ve Doctoralia’yı entegre etme sürecine devam ederek, ortak bir misyon ve strateji ile istikrarlı ve iyi işleyen bir organizasyon geliştiriyoruz. Yer aldığımız tüm pazarların toplamının ötesinde bir organizasyon yaratmak için tüm iyi uygulama ve deneyimleri bir araya getiriyoruz. Temel pazarlardaki konumumuzu sağlamlaştırmanın yanı sıra yeni fonlamayla hedefimiz, sağlık profesyonelleri için takvim yönetiminin de ötesinde ürünler geliştirmek.”

One Peak Partners’in yönetici ortağı Humbert de Liedekerke DocPlanner'ın büyümesine inandıklarını paylaşıyor ve Docplanner'ın küresel liderliğe oynadığına vurgu yapıyor.

Varşova merkezli DocPlanner bildiğiniz gibi Türkiye'ye Eniyihekim.com'u satın alarak girmiş ve bu girişimin adını Doktortakvimi.com olarak güncellemişti. Türkiye'de hizmet veren Polonya menşeli girişimlere dair son haberimizde ise DoktorTakvimi.com'un 70 kişilik bir ekiple (çağrı merkezi ekibi dahil) hizmet verdiğini ve Türkiye’de aylık ziyaretçi trafiğini 4.5 milyonun üzerine çıkarmak istediğini paylaşmıştık.

30 ülkede hizmet veren DocPlanner, şu anda Varşova, İstanbul, Roma ve Barcelona’daki DocPlanner ofislerinde 300’ün üzerinde çalışana sahip. Her ay 20 milyon hasta DocPlanner üzerinden 340 bin randevu alıyor ve toplamda 5 milyon sağlık profesyonelinin yer aldığı sistemde 2 milyon kullanıcı yorumu bulunuyor. Bu yatırımın ardından yeni bir satın almanın yapılıp yapılmayacağını da beklemeye devam ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.