Zomato, Türkiye ofisini kapatıyor [Duyum]

2013 yılı sonunda Türkiye pazarına giriş yapan restoran rehberi Zomato, aldığımız duyumlara göre Türkiye ofisini kapatmaya hazırlanıyor.

Hindistan merkezli bir girişim olan Zomato, küresel büyüme adımlarına Türkiye'yi ekledikten sonra Ocak 2015'te Mekanist.net'i satın alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Mekan listeleme işine oldukça erken adım atan Mekanist.net'i satın alarak yerel içerik ihtiyacını büyük ölçüde kapatan girişim, bu adımdan sonra Mekanist.net'i yeniden yapılandırma (küçültme) yoluna gitmişti. Mekanist.net kurucu ortağı Ali Servet Eyüboğlu da Zomato Ülke Müdürlüğü görevinden Kasım 2015'te ayrılmıştı.

Bir süre önce Türkiye'de paylaşımlı bir ofise geçen Zomato, konuya yakın kaynaklardan aldığımız yeni bilgilere göre Türkiye ofisini kapatmayı planlıyor. Fakat Yeni Delhi merkezli şirketin Türkiye pazarından tam anlamıyla çıkması beklenmiyor. Yani Zomato, önümüzdeki dönemde Türkiye operasyonlarını yurtdışından yönetecek. Zira Mekanist.net'in içeriklerini devralan Zomato Türkiye, Similarweb verilerine göre Zomato.com'un masaüstü trafiğinin yüzde 7,5'i karşılıyor.

Zomato Küresel Büyümeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oytun Çalapöver de Ağustos 2016'da Webrazzi'ye yaptığı açıklamalarda İstanbul’da 27 binden fazla mekanın güncel bilgilerini yayınladıklarını; Londra, Jakarta, New York City ve benzeri çok büyük şehirlerde bile bu rakamın 20 bin civarında olduğunu söylemişti.

Konuyla ilgili iletişime geçtiğimiz Zomato yetkililerinden henüz yanıt alamadık ancak alacağımız yeni bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Çevrimiçi rezervasyon girişimi The Fork'un Türkiye operasyonlarını durdurma kararından sonraki bu gelişmenin sektörü nasıl etkileceğini de takip edeceğiz.

(Geçtiğimiz günlerde Zomato'nun 17 milyon kullanıcı bilgisi çalınmış ve yasadışı kanallarda satışa sunulmuştu. Kullanıcılarına bir e-posta gönderen Zomato da şifrelerin değiştirilmesini tavsiye etmişti.)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.