Samsung, "Gerilebilir" ekran teknolojisini yarın tanıtabilir

Samsung,

Ekran teknolojilerinin geleceği olarak görülen bükülebilir ekranlara bir yenisi daha ekleniyor. LG ile birlikte dünyanın en önemli ekran ve panel üreticilerinden olan Samsung, "Gerilebilir" ekran teknolojisini yarın düzenlenecek olan Society for Information Display 2017 etkinliğinde tanıtılabilir.

Güney Kore merkezli teknoloji blog'u Koreaherald'ın haberine göre bükülebilir ve katlanabilir ekranlardan daha gelişmiş olması beklenen gerilebilir ekran teknolojisi, akıllı telefon, giyilebilir teknoloji ve nesnelerin interneti gibi alanlarda kullanılabilir.

9.1 inç (23 cm) büyüklüğünde ve 3840 x 2160 piksel çözünürlüğünde olacak olan gerilebilir ekran, her iki yöne de 12 mm'ye kadar esneyebilecek. Sızan görsellere göre Dynamic Stretchable Amoled ekran olarak tanıtılacak olan gerilebilir ekran teknolojisi, kısa zaman içerisinde akıllı telefonlarda karşımıza çıkabilir.

Pazar büyüklüğü 15.5 milyar dolara ulaşabilir

Hatırlatmak gerekirse uzun zamandır Samsung'un katlanabilir esnek ekranlara sahip akıllı telefonlar üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Samsung sözcüsü, gerilebilir ekran teknolojisinin henüz geliştirme sürecinde olduğunun da altınız çizdi.  Son olarak geçtiğimiz yıl 3.7 milyar dolar büyüklüğünde olan esnek ekran pazarının 2020 yılında 15.5 milyar dolar seviyelerine kadar çıkmasının beklendiğini de iletelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.