Instagram konum bazlı hikayeleri test ediyor

Instagram konum bazlı hikayeleri test ediyor

Instagram, Stories yani Hikayeler özelliği ile Snapchat'in tahtını sallamaya başlamış ve kullanım yoğunluğu açısından pek çok Snapchat kullanıcısını Instagram'a yönlendirmeyi başarmıştı.

Son güncellemelerle birlikte daha çok önem kazanan Instagram Stories, artık konum bazlı etiketlerle de çalışacak. Bu özelliği test eden Instagram yeniliği yayına aldığında tıpkı etiketlenen konumlarda olduğu gibi orada daha önce çekilen ve son 24 saatte yayınlanan hikayeler görüntülenebilecek.

Instagram Stories'te konum etiketleme alışkanlıklarını artıracağını tahmin ettiğimiz bu özellik bir hayli değerli. Snapchat'in geotagging için yaptığı satın almayı hatırlarsak, Instagram'ın burada insanlar arasındaki etkileşimi artıracak hamlesi yine rakibine karşı vuracağı bir darbe olabilir.

Instagram Stories'te sadece konum bazlı değil, kullanılan #hashtag etiketlerle de Instagram Story'lerin öne çıkacağı söyleniyor. Böylece kullanıcılar bugün fotoğraflarda yaptığı gibi daha fazla etkileşim adına Story'lerinde de etiket ve konum bildirme özelliklerini daha sık kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.