Facebook, Instagram ve Messenger bildirimleri tek bir uygulamada birleşiyor

Facebook, Instagram ve Messenger bildirimleri tek bir uygulamada birleşiyor

Facebook, Instagram ve Messenger uygulaması, bildirim alanında önemli değişimler geçiriyor. TechCrunch'ın haberine göre bir sosyal medya analisti olan Mari Smith tarafından ilk olarak farkedilen bu özellik, şu anda sınırlı kullanıcı üzerinde test ediliyor ve belirtelim Facebook tarafından bu özellik doğrulandı.

Bir bakıma tüm uygulamalarda ortak bir bildirim merkezi kuran Facebook, bu bildirim merkezi ile tüm uygulamalara ait bildirimleri görmenize ve organize etmenize imkan sağlıyor. Örneğin Instagram'da gezinirken Messenger'da bir bildirim alırsanız fakat ilgilenmezseniz bu kırmızı nokta durmaya ve ilginizi çekmeye devam edecek.

Sanırım son zamanlarda yapılan değişimler içerisinde en çok "sinir olunacak" özellik bu olabilir. Çünkü birçok kişi bildirimleri yok saymayı ve görmezden gelmeyi tercih ediyor.

Facebook, kullanıcıların daha fazla bildirim görerek gerileceğini ve uygulamaları daha çabuk kullanacaklarını düşünüyor olmalı. Bir bakıma bizi sürekli rahatsız hissettirerek harekete geçirmeye çalışacak.

Bu özellikle ilgili olarak Facebook "kullanıcıların Facebook, Instagram ve Messenger uygulamaları arasında daha kolay geçiş yapmalarına yardımcı olacak yollar araştırıyoruz" diyor.

Uygulamalar içerisinde bulunan profil resmine tıklandığı zaman açılan pop-up ekranı, diğer sosyal medya hesaplarındaki bildirimleri gösteriyor ve tek tıkla uygulamalar arasında hızlıca geçiş yapmanızı sağlıyor. Facebook ailesinin en büyük üyelerinden WhatsApp şimdilik bu gruba dahil değil.

Bu özelliğe dahil edildiği zaman WhatsApp'ta artık tüm hesaplarımızla entegre edilmiş olacak ve Facebook tüm hesaplarımızdaki aktivitelerimizi çok daha anlamlı şekilde kullanabilecek ve tabi ki reklam verenlere daha fazla özellik sunabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.