Google, Android için programlama dili Kotlin'i destekleyeceğini duyurdu

Google, Android için programlama dili Kotlin'i destekleyeceğini duyurdu

Dün başlayan Google I/O 2017'den sürpriz yenilikler gelmeye devam ediyor. Google yaptığı açıklamayla Android için asli programlama dili olarak Kotlin'i destekleceğini duyurdu. Jetbrain tarafından desteklenen Kotlin, bundan sonraki süreçte Google'ın Android ekibi tarafından birinci sınıf destek alacak. Android dünyası için büyük bir haber olan bu iş birliği geliştirici ekosistemi tarafından ne kadar hızlı benimseneceğini göreceğiz.

Apple'ın geçtiğimiz yıllarda Swift'i konumlandırdığı gibi konumlanacak olan Kotlin'in en büyük artısı Android'in geliştirici ekibine sırtını dayaması olacak. Şimdiye kadar yazılan kütüphanelerin ne kadar hızlı Kotlin'e dönüşeceği, API'lerin ne kadar hızlı bağlanacağı tamamen Google'ın Kotlin'in arkasında ne kadar durduğuyla alakalı bir durum. Apple bu noktada Swift için dönüşümü çok hızlı yapabildiğini söylemek mümkün değil.

Android Studio 3.0 ile birlikte de gelecek olan Kotlin'i denemek için Android geliştiricilerinin ekstra bir yükleme yapmalarına gerek olmayacak. Gelecek için çok platformlu bir yapıyı desteklemek isteyen Kotlin geliştiricileri full stack web uygulamalarından iOS uygulamalarına kadar geniş bir kullanım alanının hayalini kuruyorlar.

Bu anlamda Google ile yapılan iş ortaklığı ibreyi Android tarafına çevirmiş oldu bu noktadan sonra Apple ile yapılabilecek iş birlikleri ise ne kadar mümkün olacak hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.