Kayıp eşyaları bulmayı sağlayan Tile, yeni yatırımla akıllı konumlandırma ağını genişletecek

Kayıp eşyaları bulmayı sağlayan Tile, yeni yatırımla akıllı konumlandırma ağını genişletecek

Kayıp eşyaları bulabilmek için geliştirilen akıllı takip cihazı Tile, 25 milyon dolarlık yeni yatırımla akıllı konumlandırma ağını genişletmek istiyor.

Kısaca bahsetmek gerekirse Tile, kare şeklindeki bir akıllı konumlandırma aygıtı. Tile uygulamasını telefonunuza indiriyor ve iki farklı boyuttaki Tile'ı anahtarlığınıza, cüzdanınıza veya başka bir nesneye iliştiriyorsunuz. Eğer Tile'ı taşıyan nesne yakın çevrenizde ise hemen telefonunuz üzerinden bildirim göndererek Tile cihazının ses çıkarmasını sağlayabiliyorsunuz. Böylece kaybettiğiniz veya kaybettiğinizi sandığınız nesneyi bulabiliyorsunuz.

Eğer Tile'ı taşıyan nesneden uzaklaştırsanız bu kez Tile ile aynı konumlandırma ağına sahip diğer cihazlar devreye giriyor ve kaybettiğiniz şey bu cihazlara yakın bir yerde olursa telefonunuza bir bildirim geliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=O1xytVJbNs4

25 milyon dolarlık yeni yatırım turuna Bessemer Venture Partners öncülük ediyor ki mevcut yatırımcılar GGV Capital, Khosla Ventures ve yeni yatırımcı Lead Edge Capital de bu yatırım turuna katılmış. Bu yatırım turu Tile'ın hem büyüme stratejilerini destekleyecek hem de yukarda bahsettiğim akıllı konumlandırma ağını genişletmesini sağlayacak.

Hatırlatmak gerekirse Tile, geçen yıl bu ağı doğal yollarla genişletmek için kendi teknolojisini partnerlerin kullanımına açmıştı.

230 ülkeye yayıldı

Paylaşılan rakamlara göre Tile, 2016'da 100 milyon dolar kazanç elde etmiş ve 10 milyon adet cihaz satmış. Tile kurucu ortağı ve CEO'su Mike Farley, her gün 2 milyon nesnenin konumunu tespit ettiklerini söylüyor. Son yatırımla birlikte yeni üst düzey çalışanlarını tanıtan Tile'ın 100'ün üzerinde çalışanı bulunuyor ve Tile kullanıcıları 230 ülke ve bölgeye yayılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.