Google chatbot analiz platformu Chatbase'i kullanıma sundu

Google chatbot analiz platformu Chatbase'i kullanıma sundu

Google bugün düzenlediği Google I/O 2017 ile dikkatleri üzerine çekerken, Google'ın ilk tanıttığı servislerden bir tanesi geliştiriciler için geliştirilen bir chatbot analiz platformu oldu. Chatbase adıyla yayına başlayan platform geliştiricilere chatbotlarını monitör etme fırsatını sunuyor. Bununla birlikte geliştiriciler chatbot'larındaki hataları daha hızlı bir şekilde düzeltebilir hale geliyorlar.

Google'ın kurumiçi girişim kuluçka programı Area 120'nin içinden çıkmış bir girişim olan Chatbase, Ofer Ronen ve Hari Rajagopalan tarafından geliştirilmiş. Bu girişimin bir diğer özelliği ise kurucularının Google'a farklı satın almalar vesilesiyle giriş yapmış olması. Yani Google satın aldığı girişimler içerisindeki insan kaynaklarını da değerlendirip, bu değerli yeteneklerin bir araya gelerek yeni girişimler yaratabilmesine de imkan tanıyor.

Chatbase'e ulaşmak için geliştiriler şu anda istek yollayabiliyor. Platform, Google'ın geçtiğimiz yılın Eylül ayında satın aldığı API.ai adlı girişiminin servisiyle bağlantılı olarak çalışıyor. Chatbase ile chatbot geliştiren geliştiriciler, hem kullanıcıların chatbot ile yaşadığı deneyimi baştan sona takip edebiliyor olacak hem de istatistiksel anlamda pek çok veriyi bu platform aracılığıyla alabiliyor olacak. Sanıyoruz Chatbase'e, "chatbot'lar için bir Google Analytics" desek çok da yanlış bir ifade olmayacak.

Bir diğer yandan geliştiriciler chatbot'larda yaşanan sorunlar ve hataları da daha hızlı tespit edip, bunları yamalaması daha kolay olacak. Çünkü deneyimlenen hatalar daha net takip edilebilir bir hale gelecek.

Chatbase'i şimdiden kullanan markalar olması da dikkat çekici. Bunun yanı sıra, chatbot'ların yükselişi de Chatbase platformunun geleceğine dair önemli bir potansiyel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.