Aylık aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu bulan Google Photos'a yeni özellikler geldi

Aylık aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu bulan Google Photos'a yeni özellikler geldi

Google bundan iki yıl kadar önce duyurduğu Google Photos'un aylık tam 500 milyon aktif kullanıcıya eriştiği bilgisini kendi blogu üzerinden yayınladığı bir yazıyla duyurdu.

Google I/O 2017 bünyesinde üç yeni özelliğini daha tanıtan Google Photos artık fotoğraf paylaşımı konusunda daha iddialı bir hale geliyor. Google, arkadaşlarınızın çektiği ama asla size göndermediği fotoğrafları paylaşma konusunda paylaşım tavsiye eden bir özelliğe kavuşuyor. Böylece kullanıcılar arasında yüz tanıma teknolojisi aracılığıyla da arkadaşlarınızın telefonunuzdaki fotoğrafları paylaşabilmeniz bir hayli kolaylaşıyor.

Google Photos'a gelen bir diğer özellik ise Shared Libraries adı verilen yenilik. Bu kütüphane paylaşımı sayesinde paylaştığınız tüm fotoğraflar ya da bir kısmı belirlediğiniz kişi ya da kişilere otomatik olarak paylaşılabiliyor.

Google Photos'a geldiği duyurulan son özellik ise "Photo Books" olarak anılan ve çektiğiniz fotoğrafları bir "fotoğraf albümüne" dönüştürüyor, en önemlisi de bunu fiziksel olarak yapıyor. Şimdilik ilk etapta sadece ABD için kullanıma açılan bu özellik, Google Photos üzerinden yarattığınız albümleri sizin için basarak fiziksel albümler haline getiriyor.

20 sayfalık ince kapaklı baskı  9.99 dolara satılırken, kalın kapaklı 20 sayfalık fotoğraf albümleri ise 19.99 dolara satılacak. Her ek sayfa için ise yine ek ücretlendirme yapılacak. Google bu fiziksel baskı işinden de bir gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu da eskisi gibi evlerimizin olmazsa olmazı fotoğraf albümlerinin bir geri dönüşü olabilir. Google bu hizmeti şimdilik sadece ABD içerisinde sunacak ancak gelecek ilgi doğrultsunda hizmetin diğer ülkelere de taşınması muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.