Ayda 15 dolara Bloomberg Terminal sunan Symphony, 63 milyon dolar yatırım alıyor

Ayda 15 dolara Bloomberg Terminal sunan Symphony, 63 milyon dolar yatırım alıyor

Wall Street destekli iletişim uygulamasıyla adını duyuran Symphony, 63 milyon dolar yatırım alıyor. TechCrunch'ın bir süre önce duyum olarak yer verdiği ve bugün gerçekleştiğini paylaştığı gelişmeye göre, 1 milyar doların üstünde bir değerlemeyle yapılan yatırıma dünyanın en büyük bankalarından BNP Paribas liderlik etti. Girişimin diğer yatırımcılarının bir bölümün de tura katıldığı belirtiliyor.

Symphony'nin diğer yatırımcıları listesi ise epey bir uzun. Google, Societe Generale, UBS, Lakestar, Natixis, Merus Capital, Bank of America, BlackRock, Citibank, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, ve JP Morgan gibi dünyanın en büyük 14 yatırım bankası ve şirketleri var listede. Girişimin, müşteri olarak eklediği bu bankalarla birlikte 200 bin adet ücretli müşterisi bulunduğu belirtiliyor.

Bloomberg'in Terminal'in alternatifi olmak isteyen Symphony, Terminal ile kıyaslayınca neredeyse bedava. Zira Bloomberg Terminal'in yıllık 20 bin dolarlık fiyatına karşılık Symphony ayda 15 dolar alıyor müşterilerinden. Bloomberg Terminal ile aşina olmayanlar için, Wall Street'in en popüler iletişim arayüzlerinden birini sunan servis, kapalı olmasına, müşterilerini yeni ve sadece kendisine has bir kullanım diline zorlamasına rağmen, uzun bir süredir güçlü bir rakiple karşılaşmıyor. Symphony ise, entegrasyonlara açık ve kısmen açık kaynak kodlu bir proje. Slack'in kurumsal dünyada yakaladığı başarıyı finans dikeyinde tekrar ediyor. Slack'ten farklı olarak çok daha geleneksel şirketlerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Hedge fon yöneticilerinden analistlere tüm tarafların iş birliği içinde çalışmasını, piyasa bilgileri ve analizlere erişmesini sağlıyor Symphony.

Symphony bu yıl başında uygulama mağazası Symphony Market'ı açmış ve entegrasyonlarını duyurmuştu. GitHub, JIRA, Salesforce, the Universal Webhook ve Zapier entegrasyonlarını yeni iş birliklerinin takip etmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.