AngelList, Angel Funds ile tecrübeli girişimcileri melek yatırımcılığa yönlendiriyor

AngelList, Angel Funds ile tecrübeli girişimcileri melek yatırımcılığa yönlendiriyor

Bir yatırımcı ve girişim veri tabanı olarak işe başlayan Angel.co (AngelList), yatırım tarafındki açılımlarına bir yenisini daha ekledi. AngelList, yeni tanıttığı Angel Funds adlı yapıyla girişimcilerin diğer girişimcilere yatırım yapmasının önünü açacak.

AngelList kurucu ortağı Naval Ravikant, 'Operator Angels' adını verdiği yatırımcı tipinden bahsediyor ve bu yapının risk sermayesinde yeni bir sınıf olacağını iddia ediyor. Çok fazla risk sermayesi şirketi olduğunu söyleyen Ravikant, hem yatırımcıların hem de girişimcilerin birbirini eleştirdiğini söylüyor. Girişimcilerin girişimcilerden yatırım almak istediğini de ekliyor. Angel Funds da tam olarak bu boşluğu kapatmak istiyor.

Yeni fonun büyüklüğü 35 milyon dolar

Paylaşılan bilgilere göre 35 milyon dolarlık yeni fon AngelList'in Maiden Lane fonundan ve farklı yatırımcılardan toplanmış. Bu fon sayesinde 'Operator Angels' olarak anılan kişilerin yeni girişimlere 500 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında yatırım yapması sağlanacak.

Söz konusu yatırımların bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor ki Operator Angels olarak anılan isimler, hem başarılı girişimcilerden hem de daha önce 'syndicate' yatırım tipinde başarılı olmuş isimlerden oluşacak. Angel Fund öncüleri söz konusu yatırımlarda kâr üzerinden yüzde 15 pay alırken yüzde 5'ini de AngelList alacak.

Angel Fund, resmi olarak yeni tanıtılmış olsa da aslında 2014'ten bu yana test edilen bir yöntemdi. Hatta bu şekilde, şimdiye dek 220 girişime 15 milyon dolar yatırım yapıldığı da paylaşılıyor. Naval Ravikant, 1 yıl içinde en az 100 tane girişimci-yatırımcının sahneye çıkmasını sağlamak istediklerini söylüyor ve bu dikeyde yine başarılı bir adım atmak istiyor.

AngelList, 2012 yılı sonunda akredite yatırımcıların kolayca yatırım yapabileceği AngelInvest yeniliğini duyurmuştu. Geçen yıl sonunda ise Alist adlı girişimiyle iş ilanı/işe yerleştirme alanında büyüyeceğinin ipuçlarını vermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.