Medya devi Media Prima, dijital medya şirketi Rev Asia'yı satın aldı

Medya devi Media Prima, dijital medya şirketi Rev Asia'yı satın aldı

Dijital dünyaya ve yeni girişimlere odaklanan medya şirketlerinden biri daha büyük bir medya grubu tarafından satın alındı. Malezya merkezli medya devi Media Prima, kendisi gibi Kuala Lumpur'dan yönetilen dijital medya şirketi Rev Asia'yı satın aldı.

Kısaca tanıtmak gerekirse Media Prima, Malezya'da televizyon, radyo ve basılı yayınları da olan bir medya devlerinden biri. Rev Asia ise çatısı altında çeşitli dijital yayınları bulunduran her ay takriben 5 milyon kişiye ulaşan bir dijital medya şirketi. 2013'te 20 milyon dolarlık Says.com birleşmesine imza atan Rev Asia, paylaşılan bilgilere göre 105 milyon RM (takriben 87 milyon TL, 24,2 milyon dolar) karşılığında Media Prima tarafından satın alındı.

Dijital medya tarafındaki gücünü bu satın almayla artıran Media Prima, Malezya'da Facebook ve Google'dan sonraki en yüksek internet trafiği çeken şirket olacağını paylaşıyor. Hali hazırda Malezya'da Facebook her ay 15,7 milyon kişiye Google ise aylık 14,1 milyon kişiye ulaşıyor.

Media Prima adına konuşan CFO Encik Mohamad Ariff Ibrahim, bu satın almayla 18-35 yaş arası Malezyalılara ulaşmak konusunda ciddi bir adım attıklarını paylaşıyor ve elbette dijital taraftaki gelirlerinin artacağına işaret ediyor.

Rev Asia, nisbeten küçük bir borsa olan Bursa Malaysia'da listelenen bir şirket ve geçtiğimiz finansal yılda takriben 23,4 milyon RM (5,4 milyon dolar) civarında gelir ve 6 milyon RM (1,4 milyon dolar) civarında kâr elde etmiş.

Dijital medya dünyasındaki satın almalar ve yatırımlar

Son yıllarda dijital medya dünyasını ilgilendiren AT&T'ın Time Warner'ı, AOL'in Yahoo'yu, Axel Springer'in girişim ve teknoloji yayıncılığı yapan Vertical Media’yı ve Business Insider'ı, Alibaba'nın South China Morning Post gazetesini satın almasını hatırlamak mümkün.

Diğer yandan Buzz Feed'in 200 milyon dolarlık büyük yatırımının yanında ve daha dikey yayınlar olan Singapur merkezli teknoloji blogu E27'nin 650 bin dolar ve Tech In Asia'nın da 6 milyon dolar yatırım aldığını eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.