Dokunmatik ekranlı Amazon Echo bugün tanıtıldı

Dokunmatik ekranlı Amazon Echo bugün tanıtıldı

Masaüstü sesli asistan pazarının lideri Amazon Echo, dokunmatik ekranlı yeni modeli ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal'ın haberine göre dokunmatik ekranlı Amazon Echo, 9 Mayıs Salı günü (bugün) tanıtılabilir. 7 inç büyüklüğünde bir ekranla karşımıza çıkacak olan dokunmatik ekranlı Echo, standart bir Amazon Echo'nun yanı sıra ekstra özelliklere de sahip olacak.

Habere göre, internet tabanlı telefon görüşmelerine imkan tanıyacak olan dokunmatik ekranlı Amazon Echo'nun fiyatı da sızdı. Tanıtılmasıyla birlikte ön siparişe açılması beklenen ve 230 dolar fiyat etiketiyle satılacak olan dokunmatik ekranlı Echo'nun sevkiyatına ise 28 Haziran tarihinde başlanacak.

Alexa destekli beşinci Amazon ürünü

Amazon'un ses arayüzünün kullanan yapay zeka asistanı  Alexa destekli beşinci cihaz olan dokunmatik ekranlı Amazon Echo, diğer modellere oranla daha yüksek bir fiyatla geliyor. Standart Amazon Echo 150 dolar, Tap 130 dolar ve Dot ise 50 dolar fiyat etiketlerine sahip.

Bu hamlesiyle birlikte halihazırda lideri olduğu masaüstü sesli asistan pazarında daha da yükselmeyi hedefleyen Amazon'un rakipleri de boş durmuyor. Harman Kardon ve Microsoft dün ortaya çıkan Invoke modeli ile birlikte masaüstü sesli asistan yarışına adım atmıştı.

Güncelleme: Yazıda da belirttiğimiz üzere bugün itibariyle tanıtılması beklenen dokunmatik ekranlı Amazon Echo, Echo Show adıyla tanıtıldı. Sevilen Alexa özelliklerini görsel olarak sunmak için tasarlanan Echo Show, video izleme, güvenlik kameralarını takip etme ve listeler oluşturma gibi özelliklere sahip.

Üst kısmında kamera da bulunduran Amazon Echo Show, hem sesli hem de görüntülü görüşme imkanı tanıyor. Tanıtılmasıyla birlikte ön siparişe de açılan Echo Show, siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğine sahip. 229 dolar fiyat etiketiyle satılacak olan Echo Show'un gönderimlerine ise beklendiği gibi 28 Haziran tarihinde başlanacak.

https://www.youtube.com/watch?v=WQqxCeHhmeU

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.