iPhone 8'in parmak izi okuyucusu cihazın arka kısmında yer alabilir

iPhone 8'in parmak izi okuyucusu cihazın arka kısmında yer alabilir

Uzun zamandır çerçevesiz bir tasarımla ve parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştirerek karşımıza çıkması beklenen iPhone 8 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Hong Kong merkezli araştırma firması CLSA'nın iddiasına göre iPhone 8'nin parmak izi okuyucusu cihazın arka kısmında yer alacak.

Geçtiğimiz aylar içerisinde önce iPhone 8'in Touch ID teknolojisi yerine 3D yüz tarama teknolojisini kullanacağı konuşulmuş daha sonrasında ise çerçevesiz tasarım nedeniyle parmak izi okuyucusunun OLED ekranın altına yerleştirileceği pek çok güvenilir kaynak tarafından dile getirilmişti.

CLSA açıklamasında 2017 yılında hem Samsung, hem de Apple'ın parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştirmeyi denediğini fakat iki firmanın da başarısız olduğunu belirtti. Hatırlatmak gerekirse Samsung, yeni modelleri olan Galaxy S8 ve S8 Plus'da parmak izi okuyucusunu arka tarafa kameranın hemen yanına konumlandırılmış ve parmak izi okutmanın zorluğu nedeniyle pek çok eleştiriye maruz kalmıştı.

Samsung'un yaptığı hataya düşmek istemeyen Apple, parmak izi okuyucusunu iPhone'ların arkasında bulunan Apple logosunun olduğu bölgeye yerleştirecek. CLSA'nın iPhone 8 modeli ile ilgili bir render görseli paylaştığını da ekleyelim. Görsele göre 7.69 mm kalınlığında olacak olan iPhone, 144 mm uzunluğunda ve 71 mm genişliğinde olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.