Harman Kardon'un Cortana destekli akıllı hoparlörü Invoke tanıtıldı

Harman Kardon'un Cortana destekli akıllı hoparlörü Invoke tanıtıldı

Geçtiğimiz Aralık ayında Harman Kardon’un Microsoft’un akıllı asistanı olan Cortana destekli bir hoparlör tanıtacağını sizlere aktarmıştık. Google Home ve Amazon Echo rakibi olarak geliştirilen Cortana destekli hoparlör, ilk kez ortaya çıktı. Harman Kordon'un ön tanıtımını yaptığı hoparlör, Invoke markasıyla ve Cortana’nın yanı sıra 360 derece ses, not alma, müzik oynatma ve Skype desteği gibi önemli özelliklerle geliyor.

Skype desteğiyle fark yaratıyor

Invoke’un en büyük avantajı akıllı asistan pazarını domine eden Google Home ve Amazon Echo’nun Skype desteğine sahip olmaması. Amazon Echo benzeri silindir şeklinde bir tasarıma sahip olan Invoke, rakiplerine oranla daha Premium bir ürün gibi görünüyor.

Gümüş ve siyah renk seçeneklerine sahip olması beklenen Invoke'un fiyatı hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Fakat Harman Kardon Invoke'un rakiplerine oranla daha yüksek bir fiyat etiketiyle satışa çıkması beklenebilir.

Geçtiğimiz yıl Samsung tarafından satın alınan Harman Kardon’un ses teknolojileri konusunda uzmanlaşmış bir firma olduğu düşünüldüğünde Invoke'un ses performansı anlamında rakiplerin önüne geçmesi kuvvetle muhtemel. Ürünün tam olarak ne zaman satışa çıkacağı hakkında herhangi bir bilgi bulunmasa da, akıllı hoparlörün 2017'nin Sonbahar aylarında piyasaya sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.