KOAH ve astım hastaları için mobil sağlık platformu Spirohome, tohum yatırım aldı

KOAH ve astım hastaları için mobil sağlık platformu Spirohome, tohum yatırım aldı

Sizlere daha önce tanıttığımız gibi astım ve KOAH hastalarının tedavilerini takip etmeleri için nefes test cihazı ve mobil uygulamadan oluşan sağlık platformu SpirohomeACT Venture Partners ve 500 Startups Istanbul’dan tohum yatırım aldı.

Çekirdek yatırım olarak yansıtılan yatırımın miktarı ve hisse dağılımı açıklanmazken toplam yatırım tutarının 250 bin dolar seviyelerinde olduğunu tahmin ediyoruz.

Webrazzi Arena 2016 girişimlerinden biri olan Spirohome, aynı zamanda ODTÜ TEKNOKENT firmalarından da biri olarak dikkat çekiyor. Öğrendiğimize göre girişim, söz konusu çekirdek yatırımı ürününün ticarileşmesi ve seri üretime geçilmesinde kullanacak.

Bilmeyenler için; astım, KOAH, Kistik Fibrosis ve meslek hastalarının akciğer değerlerini hastaneye gitmeden takip etmelerine imkan sağlayan Spirohome, kullanıcılarının ilaç kullanımlarını ve tedavi süreçlerini kontrol altında tutarak nefes krizleri ile acil servis ziyaretlerinin önüne geçmeye çalışıyor.

Solda sağa Spirohome ekibi: Burhan Özcan, Ahmet Oğuz, Merthan Öztürk, Kerem Yaşar, Caner Samut, Burak Sönmez

Girişimciler 2017'nin son çeyreğinde ürünü satışa sunmayı planlıyor

Girişimin kullanım şekli ise kısaca şöyle... Spirohome mobil uygulamasını akıllı telefonlarına indiren kullanıcılar, mobil nefes testi cihazı ile uygulamalarını eşleştirerek nefes testlerini yapıyorlar. Uygulama sayesinde kullanıcılar test sırasında nefes verme hareketleri için yönlendirme alabiliyor, ayrıca tüm değerleri depoluyor. Cihaz ve uygulamanın kullanım şeklini merak eden okuyucularımız ilgili videoyu izleyebilirler.

Kurucu ortaklardan Kerem Yaşar, Spirohome’un 2017'nin son çeyreğinde satışa sunmayı planladıklarını söylüyor. Şu an ön sipariş toplayan Spirohome’un hedeflediği pazarlarla ilgili de Yaşar şunları söylüyor: "Ürün belgelendirme süreci ardından Türkiye ile beraber Avrupa pazarında da satışa çıkacak. Geçtiğimiz iki yıl prototiplerimizle katıldığımız fuarlarda güzel bir ilgi topladık. İngiltere ve Almanya'dan potansiyel müşterilerimiz bulunuyor."

Yaşar, 2014 yılı verilerine göre dünyada 500 milyonun üzerinde solunum hastası olduğunu vurguluyor. Girişim, aldığı yatırımla birlikte, kısa sürede ürününü satışa hazır hale getirebilir ve  AB pazarı için CE, ABD için de FDA belgelerini alarak ticarileşme sürecini tamamlayabilir.

6 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Spirohome hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.