Fiziksel mağazasını açan Gaaraj bu yaz yurt dışı operasyonlarına başlıyor

Fiziksel mağazasını açan Gaaraj bu yaz yurt dışı operasyonlarına başlıyor

Lansmanını Webrazzi Summit 2015 sahnesinde gerçekleştiren girişimlerden olan Gaaraj, 2016 yılı içerisinde toplamda 124 binden fazla aracı kiralayarak hedeflediklerinin çok üstünde bir başarı elde etmiş. 2016 yılı başında yaptığımız haberde Gaaraj'ın hedefi yıl sonuna dek 50 bin araç kiralama olarak bekleniyordu. Ancak yıl sonunda hedefin iki katına çıkması araç kiralama pazarının büyüklüğünü gösteriyor.

Tüm araç kiralama şirketlerini tek bir çatı altında toplayarak hizmet veren girişim, ilk fiziksel mağaza şubesini de Üsküdar'da açmış. Bununla birlikte Gaaraj'ın yine İstanbul'da Beşiktaş, Kadıköy ve Pendik'te şube açmaya devam etmeyi planlıyor. Gaaraj'ın CEO'su Jankat Sarı'dan aldığımız bilgilere göre Gaaraj'ın amacı yıl sonu hedefi toplam 8 ofise ulaşmak.

Şu an için 70'den fazla şehirde ve 42 hava limanında faaliyet gösteren Gaaraj'ın bünyesinde 90 tedarikçi yani 90 farklı araç kiralama şirketi bulunuyor. Bu da Gaaraj'ın 40 binden fazla aracı bulunan bir araç kiralama ağına çeviriyor. Bunun yanı sıra filo kiralama şirketleriyle yaptığı stratejik işbirlikleri sonucunda girişim 400 adetlik kendi araç filosunu da kurmuş. Bu araçlarla da kendi fiziksel mağazalarında kendi araç kiralama operasyonlarını yönetiyor.

Gaaraj için yurt dışında ilk durak Kanada

Gaaraj, Türkiye'de yakaladığı başarıyı ve deneyimleri yurt dışına aktarmaya başlamak için de kolları sıvamış durumda. İlk olarak Kanada'nın Vancouver kentinde 40 araçlık butik bir filoyla hizmet vermeye başlayacak olan Gaaraj, tek tıkla araç kiralama modelini yurt dışında deneyecek ve deneyimi aktarmaya çalışacak. 1 Haziran'dan itibaren denenmeye başlayacak bu modelin başarılı olması durumunda şirket ABD ve Avrupa için de modellerini klonlamaya hazır.

Gaaraj hem araç kiralama şirketlerini bir araya getirdiği, hem de kendi müşteri yoğunluğu olduğu bölgelerde kendi ofislerini açarak müşterilere hibrit bir model sunuyor ve bugün 40 çalışan sayısına ulaşmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.