Facebook 2 milyar kullanıcıya koşuyor

Yılın ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklayan Facebook, hızlı bir şekilde büyümesine devam ediyor. 2017'nin ilk çeyreğini 8.03 milyar dolar gelir ve 3 milyar dolar kâr elde ederek kapatan Facebook, bir önceki çeyrekte 1.86 milyar olan aylık aktif kullanıcı sayısını yüzde 4.3 arttırarak 1.94 milyara yükseltti.

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 5.38 milyar dolar olan gelirini yüzde 49 oranında arttırarak 8.03 milyar dolar seviyelerine kadar çıkaran Facebook, 2016'nın dördüncü çeyreğinde ise 8.80 milyar dolar gelir elde etmişti. Kârını da arttırmayı başaran sosyal medya devi 2016'nın ilk çeyreğinde 1.73 milyar dolar olan kârını ise 3 milyar dolar seviyelerine kadar yükseltmiş. Facebook'un geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde ise 3.56 milyar dolar kâr elde ettiğini hatırlatalım.

Gelir artışındaki yavaşlama dikkat çekiyor

Facebook, hem gelir hem de kâr anlamında 2016'nın ilk çeyreğini geride bırakmış olsa da geçtiğimiz yılın 4. çeyrek rakamlarının tutturamadı. Aylık aktif kullanıcı sayılarında da önemli bir artış yakalayan sosyal medya devi, 2016'nın ilk çeyreğine oranla yüzde 17 oranında gelişme göstererek 1.65 milyar olan aylık aktif kullanıcı sayısını 1.94 milyar kişiye çıkardı. Buna karşın Facebook, haber akışında gösterebileceği reklamların üst limitine yaklaştığı için gelir artışı yavaşlıyor. Şirketin Instagram ve diğer kanallarda yeni formatlarla kullanıcı ilgisini arttırmayı istemesindeki temel motivasyon da bu.

Günlük aktif kullanıcı rakamlarında da küçük bir artış sağlayan Facebook, 2016'nın ilk çeyreğinde 1.09 milyar, dördüncü çeyreğinde ise 1.22 milyar olan günlük aktif kullanıcı sayısını 2017'de 1.28 milyar kişiye çıkarmış. Aylık aktif 2 milyar kullanıcı barajının ne denli büyük bir başarı olduğunu anlamak için dünya nüfusunun 7.5 milyar kişi olduğunu düşünmek yetiyor.

Büyük ihtimalle 2017'nin ikinci çeyreğinde 2 milyar aylık aktif kullanıcı barajını aşacak olan Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg finansal raporlarla ilgili yaptığı açıklamada 2017 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarının altını çiziyor. Facebook yükselişine hızla devam etse de, başı hem sahte haberler hem de şiddet içerikli canlı yayın ve videolarla dertte.

Mark Zuckerberg'in dün yaptığı ve çokça ses getiren açıklamaya göre Facebook, şiddet içerikli videoların önüne geçmek için 3 bin moderatörü video içeriklerini incelenmesi için işe alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.