Peugeot, MIT girişimi NuTonomy ile sürücüsüz otomobil testlerine başlıyor

Peugeot, MIT girişimi NuTonomy ile sürücüsüz otomobil testlerine başlıyor

Sürücüsüz otomobiller son dönemin en gözde teknolojilerinden biri ve şimdi sıra Peugeot'da. Avrupa'nın önde gelen otomobil markalarından Peugeot ve Citroën'in sahibi olan Groupe PSA, sürücüsüz otomobil testlerine başlamak için Massachusetts Institute of Technology (MIT) girişimi olan NuTonomy ile iş birliğine gideceğini açıkladı.

Geçtiğimiz ay General Motors'tan Opel ve Vauxhall markalarını satan alarak Volkswagen'in ardından Avrupa'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi ünvanını alan Peugeot, NuTonomy ile yapılan anlaşmaya göre sürücüsüz otomobillerini Singapur yollarında test edecek.

Bir MIT girişimi olan NuTonomy, halihazırda geçtiğimiz yıl  Singapur'da sürücüsüz otomobil testlerine başlamıştı. Sinagapur'daki testlerin ardından Boston'a geçiş yapan NuTonomy, Ağustos ayında ise dünyanın ilk sürücüsüz taksi projesini tanıtmıştı.

Yapılacak olan testlerde 2017'de Avrupa'da yılın otomobili seçilen Peugeot 3008 SUV modelini modifiye edilerek kullanılacak. Yaz aylarına kadar Peugeot 3008 SUV modelinin NuTonomy'e ait yazılım ve teknolojilerle donatılaması bekleniyor.

Önümüzdeki Eylül ayında başlaması beklenen test süreci, başarılı olması halinde sadece Singapur ile sınırlı kalmayacak. Testlerin Singapur'un ardından Paris ve Boston şehirlerinde devam etmesi bekleniyor. Kısa süre önce Apple sürücüsüz otomobil testlerine başlamış ve onu Samsung Güney Kore'de izin aldığı sürücüsüz otomobil testleriyle izlemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.