iPhone 8 lansmanı 2018'e ertelenebilir

Uzun zamandır merakla beklenen iPhone 8 modeli hakkıda çıkan gecikme haberlerine bir yenisi daha eklendi. İlk olarak iPhone 7S/7S Plus modelleriyle birlikte tanıtılacağı konuşulan iPhone'un onuncu yılına özel olarak geliştirilen iPhone 8 modeli Deutsche Bank'ın yeni araştırma notuna göre 2018'in başında karşımıza çıkabilir.

iPhone'ların üretildiği Foxconn'daki isimsiz bir kaynağa dayandırılan rapora göre Apple, önümüzdeki Eylül ayında üç model yerine sadece iPhone 7S ve 7S Plus modellerini tanıtacak. Yılın telefonlarından biri olması beklenen iPhone 8 modelinin tanıtımını ise 2018 yılının ilk aylarına bırakacak.

Yaklaşık 3-4 aylık gecikmenin nedeni olarak ise teknik aksaklıklar ve ana bileşenlerin hazır olmaması gösteriliyor. Bunun OLED ekran, kablosuz şarj, çerçevesiz ekran ve arttırılmış gerçeklik teknolojileri gibi özelliklere sahip olması beklenen iPhone 8 modeli hakkında çıkan ilk gecikme haberi olmadığını da ekleyelim.

Geçtiğimiz Nisan ayında benzer bir araştırma paylaşan Bloomberg, iPhone 8 modelinin 1-2 aylık bir gecikme yaşayacağını iddia etmişti. Apple ve iPhone modelleri hakkında doğru tahminlerde bulunması ile dikkatleri çeken Japonya merkezli Macotakara blogu ise iPhone 8 tanıtımının gecikebileceğini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.