İkinci çeyrekte iPhone satışları beklentilerin altında kaldı

İkinci çeyrekte iPhone satışları beklentilerin altında kaldı

Apple, iPhone 8 hakkında haberler basına sızmaya devam ederken, ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. iPhone satışları  geçen yılın gerisinde kalan Apple, ikinci çeyreği 52,9 milyar dolar gelirle kapattı.

Wall Street analistleri Apple'ın ikinci çeyrek finansal sonuçlarında 53 milyar dolar kazanmasını bekliyordu ve Apple bu rakamı neredeyse birebir tutturdu. iPhone satışları içinse 51,4 milyon olarak beklenen satış rakamı 50,8 milyon adette kaldı. Geçen yıla göre cihaz satış sayısındaki yüzde 1'lik düşüşe rağmen, yeni modellerin fiyat farkı iPhone gelirlerinin (yüzde 1) artmasına engel olmadı.

Apple CEO'su Tim Cook, iPhone satış rakamındaki düşüşü Çin'de karşılaştığı yoğun rekabete bağlarken yeni model dedikodularına da dikkat çekiyor. Potansiyel alıcıların yeni modelleri beklediklerine işaret ediyor.

iPad satışları yüzde 13 düştü, Mac satışları yüzde 4 arttı

Apple'ın ikinci çeyrek rakamlarında tahmin edeceğiniz üzere iPad satışları ve gelirleri de iç açıcı değil. Tablet bilgisayarlara karşı düşen ilgiden nasibini alan Apple, iPad satış rakamlarında geçen yıla göre yüzde 13, gelirlerde ise yüzde 12 oranında düşüş yaşadı.

Diğer yandan ikinci çeyrekte Apple için sevindirici rakamlar da var. Örneğin Mac satışları geçen yıla göre yüzde 4 artarak 4,2 milyon adete ulaştı ve geçen yıla göre yüzde 14 gelir artışı sağladı.

İkinci çeyrek sonuçlarının genel anlamda Apple için tatmin edici olup olmadığı tartışılır ama iPhone 8 tanıtımından sonra Apple'ın yeni bir gelir rekoru kırması da imkansız değil. Hatırlatmak gerekirse Apple, birinci çeyrekte iPhone satışında rekor kırmış ve 17.8 milyar dolar kâr elde etmişti.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.