Samsung sürücüsüz otomobil testlerine Güney Kore'de başlıyor

Samsung sürücüsüz otomobil testlerine Güney Kore'de başlıyor

Teknoloji firmalarının sürücüsüz otomobiller üzerine yaptığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sürücüsüz otomobil testlerine başlayan Apple'ın ardından firmanın en büyük rakibi konumunda olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung da, sürücüsüz otomobil yarışına katılıyor. The Korea Herald'ın bugün paylaştığı habere göre Samsung, sürücüsüz otomobil testlerine ana vatanı olan Güney Kore'de başlayacak.

İlk olarak 2015 yılında sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerine çalışacak bir takım oluşturduğunu açıklayan şirket, yaklaşık iki yıl sonra sürücüsüz otomobil teknolojilerini test etmeye başlayacak. Belirlenen bir test rotasında değil de halka açık yollarda test edilecek olan sürücüsüz otomobil, Samsung tarafından geliştirilen kamera, sensör ve yazılımlara sahip olacak.

Hyundai ile iş birliği!

Güney Kore'nin önde gelen otomobil üreticilerinden olan Hyundai'la iş birliğine gidecek olan şirket, seçilen bir modeli kendi teknolojileriyle modifiye edecek. Apple gibi sıfırdan bir otomobil üretmek yerine yazılım, kamera ve sensörler üretmeye odaklanan Samsung, gelecekte otomotiv sektörünün önemli sürücüsüz otomobil teknolojileri tedarikçilerinden biri olabilir.

Sadece Samsung ve Apple değil, Google, Uber ve Nvidia gibi önemli teknoloji firmalarının da sürücüsüz otomobiller üzerinde çalıştığını hatırlatalım.

Görsel Kaynak: Depositphotos
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.