Yerli akıllı ev çözümü Nodez, Kickstarter kampanyasına hızlı başladı!

Yerli akıllı ev çözümü Nodez, Kickstarter kampanyasına hızlı başladı!

Nesnelerin interneti  alanında çalışan yerli girişimlere, akıllı ev dikeyinde Nodez ile bir yenisi daha ekleniyor. Geçtiğimiz yılın başında sizlere aktardığımız yerli Tinylab projesinin ekibi tarafından hayata geçirilen Nodez, Kickstarter kampanyasına hızlı başladı. Nodez, Kickstarter'daki ilk gününde fon hedefinin yüzde 85'ini topladı.

1 Mayıs itibariyle Kickstarter’daki kampanyasına başlayan Nodez, akıllı ev çözümlerine uygun fiyatlı bir alternatif olmak istiyor. 9 parçadan oluşan kapsamlı bir akıllı ev çözümü olan Nodez, evinizi bir mobil uygulamayla kontrol etmenize olanak sağlıyor. Güvenlik konusunu oldukça ciddiye alan Nodez, sahip olduğu sensörler sayesinde gaz, duman ve hırsız başta olmak üzere pek çok alarm çeşidi de sunuyor.

Bir günde 84 bin dolar!

kampanyayla 100 bin dolar hedefleyen Nodez, ilk gününde 158 kişi tarafından desteklenerek 84 bin dolar destek toplamayı başardı. Kişiselleştirilebilen bir akıllı ev çözümü olarak farklılaşan Nodez'i mobil uygulaması sayesinde değişik senaryolar için planlamak da mümkün. Örneğin Nodez'i saat 17:00'de tüm alarmları aktif duruma getirmesi için veya düğme modülüne basıldığı anda tüm ışıkları kapatacak şekilde programlayabiliyorsunuz.

Amazon'un sanal asistanı olan Alexa ile entegre bir şekilde çalışabilen Nodez, kızılötesi destekli Remote modülü sayesinde diğer cihazlarınızı da kontrol etmenizi sağlıyor. NFC ve Bluetooth 5.0 bağlantı teknolojilerine de sahip Nodez modüllerinin düşük enerji tüketimi sayesinde uzun batarya ömrü bulunuyor.

Bluetooth 5.0 sayesinde iki kat daha hızlı

Bluetooth 4.0 ve 4.2 kullanan modellere oranla iki kat daha hızlı ve  dört kat daha fazla menzile sahip olan Nodez modüllerini kullanışlı aparatları sayesinde evinizin istediğiniz noktasına kurabiliyorsunuz. Aydınlatma, sıcaklık ayarı ve havalandırma için kullanabileceğiniz Nodez, tehlikeli durumlarda sizi uyarıyor. Örneğin sensörleri sayesinde su sızıntısı gibi sorunları tespit etme iddiasında olan Nodez, mobil uygulaması yardımıyla kullanıcısını uyararak oluşabilecek zararı minimuma indirmeyi amaçlıyor. Hem Android hem de iOS platformlarına destek veren Nodez, düşük bütçeyle evini akıllandırmak isteyen kullanıcılar için oldukça başarılı bir alternatif.

Nodez erken erişim döneminde 196 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Akıllı ev cihazlarının gönderimine Kasım 2017 tarihinde başlamayı planlayan Nodez, 39 gün boyunca Kickstarter üzerinden destek toplamaya devam edecek.

Güncelleme: Nodez Kickstarter'daki ikinci gününde 100 bin dolar fon hedefini geride bıraktı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.