Apple sürücüsüz otomobil testleri sırasında ilk kez görüntülendi

Apple sürücüsüz otomobil testleri sırasında ilk kez görüntülendi

Nisan ayının başında California'da sürücüsüz otomobil testleri gerçekleştirmek için gerekli izinleri alan Apple, yaklaşık iki hafta sonra sürücüsüz otomobil testlerine başladı. Sensörler, kameralar ve radarla donatılan Apple'ın sürücüsüz otomobili, Silikon Vadisi yollarında görüldü.

Testleri için Toyota'nın lüks otomobil markası olan Lexus ile iş birliğine giden Apple, sürücüsüz otomobil testlerinde Lexsus'un RX450h SUV modelini kullanıyor. Apple'ın kendi üretimi olmayan 3. parti sensörlere sahip olan Lexus RX450h, Bloomberg'in haberine göre Velodyne yapımı 64 kanallı Lidar sensörler kullanıyor.

Testlerinde tek bir otomobil kullanmayı tercih etmeyen Apple, üç adet Lexus RX450h SUV modeliyle test sürecine başladı. Toplamda altı Apple çalışanının test sürecini takip ederek gerekli bilgileri topladığını da ekleyelim.

Apple'ın sürücüsüz otomobil geliştirdiğine dair söylentiler üç yıldır devam ediyordu

Apple'ın sürücüsüz otomobillere olan ilgisi ilk olarak 2014 yılında Project Titan kod adlı sürücüsüz otomobil projesiyle gün yüzüne çıkmıştı. Kendi sürücüsüz otomobilini üretmek için yola çıktığı düşünülen Apple'ın zaman içinde sadece yazılımı geliştirmeye odaklandığı anlaşıldı.

Son olarak Apple'ın geliştireceği sürücüsüz otomobil yazılımını Volkswagen ve BMW gibi önemli markalara lisanlamak istediğini de belirtelim. Toplamda 30 adet sürücüsüz otomobilin yollarında test edilmesine izin California, bugün geleceğin otomobillerinin tasarlandığı yer olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.