Robotik otomasyon girişimi UiPath, Accel liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı

Robotik otomasyon girişimi UiPath, Accel liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı

Robotic Process Automation (RPA:Robotik Süreç Otomasyonu) yazılımları geliştiren öncü girişimlerden biri UiPath Accel liderliğinde 30 milyon dolar yeni yatırım aldı. Girişimin halihazırda yatırımcısı olan Earlybird Venture Capital, Credo Ventures ve Seedcamp'in katıldığı turla birlikte UiPath küresel açılımını hızlandıracak.

2015'te Romanya'da kurulan, ABD merkezli UiPath, kurumsal şirketlerin otomasyon süreçlerini hedefliyor. UiPath otomasyon platformu, küresel şirketlerde kural bazlı görevlerde çalışan insanları taklit eden robotik bir iş gücü tasarlıyor, uyguluyor ve bu iş gücünü yönetiyor. Bugün UiPath teknolojisi özellikle döküman yönetimi, çağrı merkezi, sağlık, finans, veri migrasyonu, süreç otomasyonu ve uygulama entegrasyonu gibi dikeylerde kullanılıyor. UiPath müşterileri arasında, Lufthansa, Generali, Telenor ve Dong Energy gibi büyük şirketleri sıralıyor.

RPA çözümleri pazarı önümüzdeki yedi yılda dokuz milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak

UiPath'in bugün Birleşil Krallık, Hindistan, Singapur ve Japonya'da ofisleri bulunuyor. 200 müşterisi olduğunu söyleyen girişimin müşterilerinin yüze 75'inin yıllık geliri 10 milyar doları geçiyor. UiPath CEO'su Daniel Dines, yapılan yazılı açıklamada, RPA'in artan önemine ve büyük potansiyeline vurgu yapıyor. Endüstrinin önümüzdeki yedi yılda 9 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağı ön görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.