Robinhood, 1.3 milyar dolar değerlemeyle 110 milyon dolar yatırım aldı

Robinhood, 1.3 milyar dolar değerlemeyle 110 milyon dolar yatırım aldı

Borsada işlem yapmayı adeta bir çocuk oyuncağına dönüştüren mobil uygulamasıyla büyük ilgi gören Robinhood artık bir unicorn. Yuri Milner'ın yatırım şirketi DST Global liderliğindeki son turunda 110 milyon dolar yatırım aldığını doğrulayan Robinhood'un değerlemesi 1,3 milyar dolara çıktı. Mobil üzerinden borsada sıfır komisyonla işlem yapmanızı sağlayan uygulama, hızla büyümeye devam ediyor.

Yaklaşık dört yıldır piyasada olan ve ilk ortaya çıktığında başarısına -belki haklı- bir şüpheyle bakılan Robinhood'un 110 milyon dolarlık yatırım turuna Beyaz Saray danışmanlarından Jared Kushner'ın kardeşi Joshua Kushner'ın VC firması Thrive Capital ile birlikte var olan yatırımcıları NEA, Index Ventures ve Ribbit Capital da katıldı.

Yatırımcıları tarafından bir internet şirketi gibi hızlı büyüyen "ilk" finans girişimi olarak nitelenen Robinhood'un TechCrunch'a verdiği bilgilere göre, mobil uygulamasının bugün 2 milyon aktif kullanıcısı var. Geçtiğimiz Ekim'de bu sayı 1 milyondu yani Robinhood o tarihten bu yana her ay 140 bin yeni kullanıcı kazandı. Uygulaması üzerinden bugüne kadar 50 milyar dolarlık işlem yapılan Robinhood kullanıcılarına toplam yarım milyar dolarlık bir tasarruf sağladı.

Robinhood yatırımla birlikte ürün geliştirmelerine ve büyüme hamlelerine devam edeceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.