Cimri.com, 430 mağaza ve 4 milyon ürünle mobil öncelikli büyümesini sürdürüyor

Cimri.com, 430 mağaza ve 4 milyon ürünle mobil öncelikli büyümesini sürdürüyor

2011'de iLab Ventures bünyesine geçen Cimri.com, Türkiye'nin ilk fiyat karşılaştırma sitelerinden biri olarak kurulmuştu. Şu anda 'zaman ve para tasarrufu' mottosunu öne çıkaran girişimin son dönemdeki büyümesini geçen yaz Genel Müdür koltuğuna oturan Serkan Koç'dan öğrendik.

Cimri.com, bildiğiniz gibi yatay bir platform ve bebek ürünlerinden market ürünlerine, hırdavattan ev tekstiline kadar çok çeşitli ürünler hakkında detaylı bilgiler sunuyor. Aldığım bilgilere göre Cimri.com'da şu anda 21 kategoride 4 milyon ürün sergileniyor ve yeni kategori sistemiyle kullanıcılar kategori filtreleriyle aradığı sonuca daha rahat ulaşabiliyor. Diğer yandan kullanıcılar ürün nitelikleri karşılaştırma ve fiyat alarmı özellikleriyle istediği ürünü bir e-ticaret sitesindeki gibi filtreleyip, fiyat düşüşlerini takip edebiliyor.

Mağaza sayısı 430 oldu

Son 9 aylık süreçte Cimri.com'un platform tabanlı bir başka yeniliği ise Fırsat Sayfası olmuş. Bu bölümde tüm pazar yerlerinin fırsatlarını tek bir sayfada toplayan Cimri.com, böylece onlarca sitenin fırsatlarına tek noktadan erişim imkanı sunmaya başlamış. Bu değişimlerle birlikte Cimri.com'un mağaza sayısı da 295'den 430 adede yükselmiş.

Organik trafikte yüzde 200'e varan artış

Serkan Koç / Cimri.com

Serkan Koç'un paylaştığı bilgiler göre, 9 ay öncesine göre ziyaretçilerin Cimri.com'da geçirdiği süre yüzde 68, görüntülenen sayfa sayısı yüzde 52 artmış. Günlük organik trafik ise yüzde 200'e varan bir artış göstermiş ki Serkan Koç bu noktada hem artan içerik sayısının hem blog tarafında içerik üretimine önem verdiklerinin altını çiziyor. Koç, Cimri.com'un mobile öncelik verdiklerini, sitenin mobil arayüzünü yenilediklerini ve mobildeki sayfa yüklenme hızının ziyaretçilerin sitede kalma süresini olumlu şekilde etkilediğini paylaşıyor. Cimri'nin sunucu tarafındaki performans gelişiminin AWS tarafından örnek gösterildiğini de ekliyor.

Cimri.com şu anda fiyat alarmının yanında mevcut tavsiye sistemiyle de kullanıcılarına ilgi alanlarına göre ürün tavsiyeleri sunuyor. Bu sayede e-ticaret sitelerine daha fazla müşteri yönlendirebiliyor.

Aldığım bilgilere göre Cimri.com yakında web (masaüstü) sitesini de yenileyecek ve bazı önemli işbirlikleriyle büyümesini daha da hızlandırmaya çalışacak. Biz de aldığımız yeni bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.