Apple fiziksel mağazalarının kapsamlı dönüşümüne başlıyor

Apple fiziksel mağazalarının kapsamlı dönüşümüne başlıyor

Apple, Mayıs ayı itibariyle Apple Store'larda, yani fiziksel Apple mağazalarında uygulamaya başlayacağı yeni deneyim programını ve getireceği son yenilikleri Cupertino'da düzenlediği bir basın toplantısında açıkladı.

Apple, Today at Apple (Apple'da bugün) adlı özel bir programla özellikle fotoğraf, video, müzik ve sanat alanında pek çok eğitici program içeriğini önümüzdeki ay itibariyle tam 495 Apple mağazasında sunmaya başlayacak. Yediden yetmişe herkesin katılabileceği bu programlarda, çocuklar için saatler de belirlenmiş. Bu saat dilimleri arasında Apple mağazalarında bulunan çocuklar,  Sphero robotları kodlayarak programlamayı öğrenme gibi yenilikçi eğitim programlarına dahil olabilecek. Eğitimler müşterilerin Apple Store'larda daha fazla zaman geçirmesini de sağlayacak. Zira yeniliklerin bir amacı da mağazaları müşterilerin gelip serbestçe "takılması" için cazip bir merkeze dönüştürmek... Evet tıpkı Starbucks gibi...

Apple 2013 yılında perakende deneyimi geliştirmek amacıyla Burberry'den Angela Ahrendts'i başkan yardımcısı olarak transfer etmişti. Ahrendts'in önderliğinde şirket, Apple Store'ların gelecek 1o yılı için yeni bir strateji belirlemişti. Bu strateji, Apple'ın tezlere konu olan, perakendecilik anlayışını bir adım öteye taşıyor. Apple, tanıttığı yeni deneyimlerle birlikte mağazalarının fiziksel özelliklerini de değiştiriyor.

Genius Bar'ların adı Genius Grove olarak değişiyor

Apple, yaklaşık 15 yıl aradan sonra mağaza dizaynını ilk kez kapsamlı bir şekilde değiştiriyor. Şirket bir süredir San Francisco ve Belçika Apple Store'larında uyguladığı yenilikleri, bu kapsamda en büyük 100 satış noktasına yayacak. Bu tasarım değişikliğiyle Apple Store'lar konferans ve toplantı odaları gibi ek alanlara kavuşacak; mağazalarda ekranların sayısı artacak ve canlı ağaçlar mağazaların içinde konumlandırılacak. Apple'ın satış sonrası yüz yüze destek sunduğu servis alanı Genius Bar'ın da adı Genius Grove olarak değişecek.

Apple, bu değişiklikleri yıl sonuna kadar en büyük yüz mağazasında devreye alacağını belirtiyor yani yenilikler tüm Apple Store'ları kapsamıyor. Ancak şirketin çok da uzak olmayacak bir gelecekte tüm fiziksel mağazalarında bu deneyimleri yaygınlaştırması kuvvetle muhtemel. Apple, tüm bu yenilikleri 27 Nisan'da Dubai'de açacağı en yeni mağazasıyla müşterilerin beğenisine sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.