Ünlü tasarımcı Henrik Fisker, yeni elektrikli otomobilini Ağustos ayında tanıtacak

Ünlü tasarımcı Henrik Fisker, yeni elektrikli otomobilini Ağustos ayında tanıtacak

Otomotiv sektörünün önde gelen tasarımcılarından olan Henrik Fisker, tanıtmayı planladığı elektrikli spor otomobilinin ilk ipuçlarını geçtiğimiz Ekim ayında paylaşmıştı. Dün Twitter arayıcılığıyla yeni bir açıklama yapan Fisker, yeni elektrikli otomobili olan EMotion'ı 17 Ağustos tarihinde tanıtacağını duyurdu.

EMotion'ın Fisker’ın ilk elektrikli otomobil denemesi olmadığını da ekleyelim. BMW Z8 ve Aston Martin DB9 gibi otomobil dünyasının efsaneleşen modellerini de tasarlayan Fisker, ilk elektrikli spor modeli olan Karma’yı 2011 yılında karşımıza çıkarmıştı.

643 km’den daha fazla menzile sahip olması beklenen Fisker EMotion, elektrikli otomobillerin standardı haline gelen lithium-ion bataryalar yerine yüksek kapasiteli grafen süper kapasitörlere sahip olacak. Otonom sürüş yeteneklerine de sahip olması beklenen elektrikli otomobil, kamera ve sensörlerle donatılacak.

Otonom sürüş teknolojileri geliştirmek için bir firmayla iş birliğine gittiklerini de açıklayan Fisker, iş birliği yapılan şirketin ismini açıklamadı. Saatte 260 km saat hızlarına kadar çıkması beklenen Fisker EMotion, yaklaşık 35 bin dolar fiyat etiketine sahip olan Tesla Model 3'ten daha uygun bir fiyatla satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.