Türk girişimcinin ABD'de kurduğu CarHopper 1.5 milyon dolar yatırım aldı

Türk girişimcinin ABD'de kurduğu CarHopper 1.5 milyon dolar yatırım aldı

Bir Türk girişimci tarafından ABD'de kurulan CarHopper, 1.5 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu. 2016 sonunda sessiz sedasız 500 bin dolarlık yatırım alan girişim, buna ek olarak  bir grup melek yatırımcıdan aldığı 1 milyon dolarlık yatırımla toplam tohum yatırımını 1,5 milyon dolara çıkarmayı başarmış.

ABD'de yaşayan Türk girişimci Bora Hamamcıoğlu'nun kurduğu CarHopper, aldığı bu tohum yatırımla birlikte ilk etapta operasyonlarını yeni şehirlere taşıyacak. Miami merkezli olarak kurulan girişim, başta Los Angeles, Las Vegas, Orlando ve Fort Lauderdale olmak üzere ABD'nin farklı bölgelerine açılacak.

Lüks otomobil kiralama alanına odaklanan CarHopper, 2015 sonundan bu yana kurumsal kimliğini komple değiştirerek logosunu da yenilemiş. CarHopper'ın CEO'su Bora Hamamcıoğlu, ABD'deki lüks araç kiralama pazarıyla ilgili heyecanlarını dile getirirken, pazarın yıllık 5 milyar dolar hacim yarattığına ve yüzde 10 büyüdüğüne vurgu yapıyor.

CarHopper'ın son dönemdeki yenilikleri arasında mobile odaklanarak iOS ve Android uygulamalarını yayınlaması da var. Bu sayede CarHopper ile akıllı telefonlar üzerinden de hızlıca lüks araç kiralamak da mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.