Google'ın kardeş şirketi Waymo, sürücüsüz otomobillerini sonunda gerçek yolculara açıyor

Google'ın kardeş şirketi Waymo, sürücüsüz otomobillerini sonunda gerçek yolculara açıyor

Otonom sürüş teknolojileri üzerinde çalışmak üzere bir süre önce Google'dan ayrılıp, yarı bağımsız bir Alphabet şirketi haline gelen Waymo, Arizona eyaletinin Phoenix şehrinde yolculara açılıyor. Yüzlerce insana sürücüsüz otomobili deneyimleme imkanı sunacak olan Waymo, resmi blogundan yaptığı açıklamaya göre, ilk kez halka açık test sürüşlerine başlayacak.

Özellikle Phoenix şehrinde yaşayan ailelerin erken sürüş programına katılmasını hedefleyen Waymo, isteyen herkesin test sürecine dahil olabileceğini açıkladı. Test sürecinde herhangi bir kısıtlama uygulamayacak olan Waymo, sürücüsüz otomobilleriyle istendiği kadar ve günün her saati yolculuk yapılabileceğini de belirtiyor.

Teknolojilerinin mümkün olduğu kadar çok sayıda kişi tarafından deneyimlenmesini istediklerinin altını çizen Waymo CEO'su John Krafcik, yakın zamanda sürücüsüz otomobilleri daha fazla toplulukla buluşturmak istediklerini dile getiriyor.

Test sürecinde uzun zamandır iş birliği içerisinde olduğu Fiat Chrysler’ın Pacifica modelini kullanan Waymo, filosunda 100 adet sürücüsüz otomobile sahip. Sürücüsüz otomobil filosuna 500 yeni araç ekleyeceğini de açıklayan Waymo, Austin, Kirkland ve Mountain View şehirlerinde halka kapalı test sürüşleri gerçekleştiriyordu. Açılım, Alphabet'in sürücüsüz otomobil geliştirme sürecinde kritik bir aşamaya gelindiğini doğruluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.