Crossover, Ruby on Rails platformu Engine Yard'ı satın aldı

Crossover, Ruby on Rails platformu Engine Yard'ı satın aldı

ABD'li şirketlere uzaktan çalışan BT yetenekleri kazandıran Crossover.com, Ruby on Rails platformu Engineyard.com'u satın aldığını duyurdu.

Satın almanın bedeli açıklanmıyor ancak Crossover CEO'su Andy Tryba, iki şirketin birleşmesiyle Ruby üzerinde geliştirme yapan en büyük bulut tabanlı (uzaktan çalışan) ekiplerden birine sahip olduklarını söylüyor. Engine Yard Genel Müdür Shawn Hermann da Ruby üzerinde yüzde 50 hız ve maliyet tasarrufu sağlayan 10 yıllık bir deneyime sahip olduklarını paylaşıyor.

Engine Yard, bu ay başında Kubernetes yönetiminde açık kaynaklı araçlar sunan Deis adlı bölümünü/ürününü Microsoft'a satarak Ruby üzerinde odaklanmak istediğini göstermişti. Aralık 2015'te Türkiye pazarına giriş yapan Crossover ise Aralık 2016'da Türkiye’de 15 bin başvuru aldığını ve 50’ye yakın yerli yeteneği işe yerleştirdiği paylaşmıştı.

Crossover Türkiye Genel Müdürü Sinan Ata'nın paylaştığı güncel bilgilere göre Crossover şu anda Türkiye'de 74 tam zamanlı kişiye iş sağlıyor. Ukrayna, Pakistan ve Mısır operasyonları da artık Sinan Ata tarafından yönetiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.