Forbes en iyi teknoloji yatırımcılarını sıraladığı Midas List'in 2017 sonuçlarını açıkladı

Forbes en iyi teknoloji yatırımcılarını sıraladığı Midas List'in 2017 sonuçlarını açıkladı

Aylık iş ve ekonomi yayını Forbes, küresel çapta yayınladığı listelerle haklı bir şöhrete ve saygınlığa sahip. Forbes'un her yıl düzenli olarak paylaştığı ve bizi yakından ilgilendiren sıralamalardan biri de Midas List. Dünya genelinde teknoloji yatırımcılarını, yarına öncülük edecek olan teknoloji girişimlerini erkenden görmek ve bunu kazanca çevirmek konusundaki başarılarına göre sıralayan listenin 2017 sonuçları açıklandı.

Brian Singerman Midas List'in bu yılki yıldızı oldu. Görsel kaynak: Forbes

Geleneksel olarak yüz yatırımcının sıralandığı Midas List 2017'de görmeye aşina olduğumuz Türk bir yatırımcı," süper melek yatırımcı" ünvanlı Aydın Şenkut, bu yıl listenin 51'inci sırasında. Midas List 2017'nin ilk 10 ismi ise şu şekilde sıralanıyor:

1) Jim Goetz: Geçtiğimiz yıl da listenin ilk sırasında yer alan Sequoia ortağı Goetz, bu başarısını büyük ölçüde WhatsApp’ın tek yatırımcısı olmasına borçlu. Goetz aynı zamanda tamamı halka açılarak milyar dolarlık değerlemeye ulaşan HubSpot, Barracuda Networks, Nimble Storage, Ruckus Wireless ve Palo Alto Networks şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdürüyor. Goetz 2017'de Sequoia'dan ayrılacağını duyurdu. Bu önümüzdeki Midas List'ler için önemli değişikliklere işaret ediyor olabilir.

2) Chris Sacca: Lowercase Capital kurucusu ve ortağı Sacca bu yıl listede bir sıra yükselerek ikinci sıraya çıktı. Twitter ve Uber’in erken dönem yatırımcılarından olan Sacca’nın aynı zamanda Stripe, Twilio, Docker, Lookout ve Automattic’teki yatırımlarıyla servetini 1,23 milyar dolara çıkardığı tahmin ediliyor.

3) Peter Fenton: Benchmark ortağı Fenton, geçtiğimiz yıl listenin ikinci sırasındaydı. New Rellic ve Hortonworks'ün halka açılarak yaptıkları çıkışlarla servetini büyüten Fenton, Twitter yönetim kurulundansa ayrılıyor.

4) Steve Anderson: Instagram’ın kuruluş yatırımcılarından Steve Anderson, Twitter’ın da erken dönem yatırımcısı. Zynga tarafından 2012’de 180 milyon dolara satın alınan OMGPOP ve Salesforce.com’un 2010’da 212 milyon dolara aldığı Heroku’nun yatırımcısıydı. Bilinen diğer çıkışları, Rashlytics (Twitter aldı), GoInstant (Salesforce.com aldı), IndexTank (LinkedIn aldı) ve Hunch (eBay aldı) sayesinde dünyanın en çok tanınan tohum yatırımcılarından biri oldu. Stitch Fix ve SoFi gibi gelecek vaat eden girişimlere de yatırım yaptı son dönemde.

5) Brian Singerman: Midas List'in bu yıl en çok yükselen ismi Singerman, geçtiğimiz yıl yer aldığı 36'ıncı sıradan bu yıl beşinci sıraya yükseldi. Kansere karşı hedefli ilaç tedavisi sunan Stemcentrx girişimine yatırdığı 300 milyon doların geri dönüşünü şirket, geçtiğimiz yıl 10.4 milyar dolara satıldığında alan Singerman, bu sayede listede hızla yükseldi.

6) Mary Meeker: Kleiner Perkins'in meşhur internet trendleri raporunun yazarı Meeker, bu yıl Midas List'in altıncı sırasında. Kadın yatırımcılar arasındaki en tepedeki isim Meeker, Facebook, Airbnb, Spotify ve Çinli JD.com'un yatırımcısı.

7)Bill Gurley: Midas List'te 2015'ten bu yana ilk onda yer alan Benchmark ortağı Gurley'in bu başarısında Uber yatırımının payı büyük. Bununla birlikte yatırımcısı olduğu GrubHub ve Nextdoor olmak üzere iki unicorn var.

8) Carl Gordon: Yılın biyoteknoloji yatırımcısı ünvanıyla ilk ona giren Gordon, Acerta'nın Astra Zeneca'ya 7 milyar dolara satışının mimarlarından.

9)Doug Leone: Sequoia ortaklarından Leone, Google,YouTube, Zappos ve LinkedIn gibi başarılı yatırımları sayesinde yatırım şirketine yön veren isimlerden biri oldu.  WhatsApp, ServiceNow ve FireEye’ın başarılı çıkışlarıyla servetinin bugün 2,2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Leone, mitevazı bir kökenden gelip, başarmaya ihtiyacı olanları desteklediklerini söylüyor.

10)Jim Breyer: Erken dönem Facebook yatırımcısı Breyer'in bugün 2.9 milyar dolar servete sahip olduğu tahmin ediliyor. Breyer Capital aracılığıyla yatırımlara devam eden breyer, Çin'de aktif. Dijital sağlık ve finans dikeyinde yapay zeka yatırımları yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.