Tesla 53 bin aracını geri çağırıyor

Elektrikli araçlarıyla otomotiv sektöründe taşları yerinden oynatan Tesla, 53 bin aracını geri çağırıyor. Ancak durum göründüğü gibi korkutucu değil.

Konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan Tesla, 2016'nın Şubat-Ekim ayları arasında üretilen 53 bin araç sahibine sesleniyor ve el frenindeki küçük bir çarka ilişkin sorun nedeniyle bu çağrıyı yaptığını söylüyor. Tesla söz konusu 53 bin araçtan çok küçük bir yüzdesinin (yüzde 2 civarı) bu durumdan etkilenmiş olabileceğini söylüyor ve 'çok ihtiyatlı' davranarak tüm araçları bu parça değişimi için çağırdığını ifade ediyor.

Piyasa değeri Ford'u ve General Motors'u geride bırakan Tesla, Model S ve Model X modellerinde kullanılan sorunlu parçanın 3. parti üreticilerden geldiğini söylerken, bu durumun normal kullanımda bir sorun teşkil etmeyeceğini, şu ana kadar herhangi bir sorun raporlanamadığını da vurguluyor.

Tesla ne kadar güvenli?

Tesla'nın güvenilir araçlar ürettiği 2013 yılında ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi tarafından verilen 5 yıldızla tescillenmiş ve Tesla, otomatik sürüş modunda yaşanan bir kazadan da beraat etmişti. Ancak tüm bunlar elbette küçük sorunlar yaşanmayacağına dair mutlak bir garanti vermiyor. ABD'li şirket daha önce de Kasım 2015 tarihinde 3 bin Model S'i emniyet kemeri bağlantı sorunu nedeniyle geri çağırmıştı.

Diğer yandan Elon Musk,1 milyon 610 bin kilometrelik seyir verisine dayanarak 2016 yazında otonom bir Tesla aracının ortalama bir insan sürücüden neredeyse iki kat daha güvenli sürüş yapacağını açıklamıştı. Hatta bir Tesla aracının trafikte kazayı önceden tahmin ettiği ve durduğu anın görüntülerini hep birlikte izlemiştik.

Eylül ayında elektrikli kamyonunu tanıtmaya hazırlanan Tesla, açıklanan bir rapora göre elektrikli kamyonlara pil/batarya kiralayarak 7,5 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.