Reklam teknoloji şirketleri ile çalışmanın avantajları: Adform'un Forrester raporu

Reklam teknoloji şirketleri ile çalışmanın avantajları: Adform'un Forrester raporu

Yapı Kredi, Toyota derken artan programatik tv yatırımları ile ülkemizde de adından söz ettiren Adform, Forrester Consulting ile şirketin müşterileri üzerinden yaptığı araştırmayı paylaştı.

Programatik haricinde SSP, DSP, PMP, çapraz kanallı izleyici hedeflemeden DMP, Outdoor RTB ve TV RTB’ye dijital reklam konusunda geniş ürün/servisler sunan reklam teknoloji şirketi, bu çözümlerin müşterilerine olan finansal etkisini ve faydasını araştırmış. Dijital yatırımlarda reklam teknoloji şirketi  kullanmanın önemini bir kez daha ortaya koyan rapor önemli figürleri barındırıyor. Raporun tamamına buradan ulaşabileceğinizi belirterek öne çıkan noktaları sizlerle paylaşayım:

Tek çatı altında reklam yatırımlarını toplamanın kârlılığı %10 arttığı tespit eden rapor, bunun kurumlara finansal etkisi ise 3 yılda, net kârlılıkta 3.1 milyon dolar olarak açıklıyor.

Reklam ve pazarlama çalışmalarına yapılan harcamalar analiz edildiğinde ise Adform müşterileri 1 milyon 604 bin dolar maliyete karşılık 3,61 milyon dolar yarar sağlamışlar. Net yararsa 2 milyon doların üzerinde kalarak %126’lık yatırım kârlılığı sunmuş.

Bütünleşik reklam teknoloji hizmetlerini kullanmadan önce müşteriler, farklı veri yönetimi platformları ve ajanslardan hizmet almaları zaman ve iş kaybı olarak açıklanmış. Farklı hizmet sağlayıcılarla çalışmak, verinin analiz edilmesi ve stratejiye hizmet etmesini sağlamanın zorluğuna değinilmiş.

Entegre platform ile birlikte müşterilerin bütünleşik bir pazarlama verisine ulaşması ve bu kapsamlı öngörülerle stratejilerini yönetmeleri mümkün olduğuna yer veren rapor Adform ile yeni aksiyonlar belirlemek, anlık kararlar almak ve tüketicilere en doğru şekilde ulaşmak kolaylaştığını paylaşıyor.

Raporda bütünleşik reklam teknoloji hizmetlerinde Adform’un rolü ise; merkezi veri, daha hızlı kampanya optimizasyonu, hedef kitle modelleme, yeni kitlelere hızlı erişim, pazar öngörülerine efektif bir şekilde ulaşma ve entegre yönetim ile zaman kazanma olarak saptanmış.

Bu arada belirteyim geçtiğimiz yıl Türkiye pazarına giriş yapmasıyla birlikte Dijital'16'da sahne alan Adform Türkiye Yönetici Direktörü Cem Eroğlu'nun konuşmasını aşağıda bulabilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.