Volvo’nun tamamen elektrikli ilk otomobili Çin'de üretilecek

Volvo’nun tamamen elektrikli ilk otomobili Çin'de üretilecek

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden biri olan İsveç merkezli Volvo, ilk tamamen elektrikli otomobilini 2019 yılında satışa sunacak. İlk olarak 2015 yılında hibrit modeli olan XC90’la elektrikli otomobil pazarına adım atam Volvo, 2019 yılında piyasaya sürülecek olan tamamen elektrikli otomobilinin Çin’de üretileceğini açıkladı.

Çin’in Luqiao bölgesindeki fabrika içerisinde üretilecek olan elektrikli otomobil 2019 yılı içerisinde tüm dünya için satışa sunulacak. 100 kWh büyüklüğünde bir bataryaya sahip olması beklenen Volvo’nun elektrikli otomobili, toplamda 402 km menzile sahip olacak.

Elektrikli otomobil pazarının en önemli oyuncusu olan Tesla’nın Model S 100D modelinin 540 km menzile sahip olduğunu da ekleyelim. Volvo Amerika'nın CEO'su Lex Kerssemakers, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı açıklamalarda ilk tamamen elektrikli otomobillerinin 40 bin dolar seviyelerinde bir fiyat etiketine sahip olmasını istediklerini belirtmişti.

Elektrikli otomobil pazarını domine eden modellerden farklı olarak daha uygun bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkması beklenen Volvo’nun elektrikli otomobilinin 35 bin ila 40 bin dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Tesla’nın benzer bir fiyat etiketine sahip olan Model 3 otomobilini Temmuz ayı içerisinde satışa çıkaracağını ve geçtiğimiz gün Audi’nin tamamen elektrikli otomobil konsepti olan E-Tron Sportback modelini görücüye çıkarttığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.