Oracle, reklam ölçümleme hizmetleri sunan Moat.com'u satın aldı

Oracle, reklam ölçümleme hizmetleri sunan Moat.com'u satın aldı

Vitrue ve BlueKai gibi girişimleri satın alarak dijital pazarlama ve reklamcılık tarafına ağırlık veren Oracle, bu kez reklam ölçümleme şirketi Moat.com'u satın aldığını açıkladı.

Moat.com'u benim gibi bir reklam/banner arama motoru olarak kullanmış olabilirsiniz ama bu hizmet buz dağının sadece görünen yüzü. Şimdiye kadar SV Angel, Mayfield Fund ve Insight Venture Partners gibi yatırımcılardan 67 milyon dolar yatırım toplayan Moat, yayıncılara ve reklamverenlere analitik/ölçümlere hizmetleri sunan bir teknoloji girişimi.

2010 yılında kurulan Moat, reklamveren tarafında Nestle, Procter & Gamble and Unilever gibi uluslararası şirketlere, yayıncı tarafındaysa ESPN, Facebook ve Snapchat gibi çok büyük ağlarla çalışmış. Toplamda 600'den fazla yayıncı, marka ve ajansa iş yapan Moat, reklamların görülebilirliği ve sahte trafiklerin yanında markaları koruyucu bir rol de üstlenmiş ki sanırım bu konuda tam olarak son dönemdeki Youtube boykotu ile ilişkili.

Moat CEO'su Jonah Goodhart, Oracle ile birlikte inovatif işler yapmak konusunda ciddi bir potansiyel gördüklerini ve hem markaların hem de yayıncıların pazarlama çalışmalarına daha fazla katkı sunabileceklerini ifade ediyor. Buna karşılık Oracle'ın da Moat.com'dan alacağı tecrübe ve teknolojilerle Marketing Cloud ürününü güçlendirebileceğini söyleyebiliriz.

Oracle, Moat.com'u hangi bedelle satın aldığını açıklamazken Moat ekibinin Oracle Data Cloud birimine katılacağını ve fakat bağımsız olarak hizmet vermeye devam edeceğini paylaşıyor.

Arzettiği önem açısından Oracle'ın Temmuz ayında bulut tabanlı ERP yazılımları geliştiren NetSuite'i 9,3 milyar dolara satın aldığını da hatırlatmak isterim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.