Enpies.com: Net Tavsiye Skoru ölçümüne odaklanan SaaS girişimi

Enpies.com: Net Tavsiye Skoru ölçümüne odaklanan SaaS girişimi

Enpies.com müşteri geri bildiriminde bir standart olarak kabul gören Net Promoter (Net Tavsiye) Skoru (NPS) ölçümünde yerli bir çözüm olarak pazardaki yerini aldı.

Bilmeyenler için açıklayacak olursam Net Promoter Skoru, müşteri memnuniyet analizi için kullanılan en popüler yöntemlerden biri. "Bizi arkadaşlarınıza tavsiye eder miydiniz?" sorusuna odaklanan NPS, katılımcılardan alınan 0-10 arası puanlamayla hesaplanıyor. Sade, etkili ve katılım oranı yüksek bir yöntem olarak Fortune 1000 şirketlerinin çoğu tarafından da tercih ediliyor. Enpies.com da yurtdışında örnekleri olan bu modeli SaaS modeliyle Türkiye pazarında uyguluyor.

Site eklentisi, e-posta ve API desteği

Musa Ünsal Tunçay ve Fikret Akın tarafından 7 aylık bir geliştirmeyle yayına alınan Enpises.com, hem web sitesine NP anketi eklemenizi hem de e-posta ile NP anketi göndermenizi sağlıyor. API desteği de sunan Enpies, aldığınız geri bildirimleri ölçümlemenizi de sağlıyor. Puanlamadan sonra alınan kullanıcı yorumlarını da karşınıza getiriyor.

Enpies.com ücretsiz deneme üyeliği sunuyor ve ücretli üyelikler aylık ödemede 17 TL'den başlıyor.

Net Tavsiye Skoru yüksek olan şirketler daha hızlı büyüyor

Kurucu ortaklardan Musa Ünsal Tunçay, test sürecinde işletmelerin e-posta ve widget ile müşterilerine 3000’in üzerinde anket sunduğunu ve kartılım oranlarının ortalama yüzde 60’ın üzerinde olduğunu paylaşıyor. Tunçay, "NP skorları genelde başlarda düşük olsa da, alınan geribildirimler sonrası yapılan düzenlemelerle yükseliş gözlemleniyor." diyor ve "Araştırmalara göre net tavsiye skoru yüksek olan şirketler, neredeyse her sektörde rakiplerinin 2 katından daha yüksek oranda büyüme gösteriyor." diye ekliyor.

Enpies, yerli bir SaaS girişimi olarak öncelikle Türkiye’de büyümek ve NPS kullanımının yaygınlaşmasında pay sahibi olmak istiyor. Anket sunum yöntemlerine SMS'i de eklemeyi planlayan girişim, günlük 10 binden fazla NPS sorgusu yapmayı da ilk kilometre taşı görüyor. Devam eden süreçteyse Enpies'in dünya pazarına açılması ve popüler NPS araçlarından biri olması hedefleniyor.

Eğer bir hizmet veya ürün sunuyorsanız basit ve etkili NPS tekniğini kullanmanızı tavsiye ederim ve bu konuda Enpies.com'a pekâla bir şans verebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.