Audi'den elektrikli otomobil konsepti: E-Tron Sportback

Audi'den elektrikli otomobil konsepti: E-Tron Sportback

Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından olan Audi, yeni elektrikli otomobil konsepti olan E-Tron Sportback modelini tanıttı. Elektrikli otomobil pazarının en büyük oyuncusu olan ve yakın zamanda Amerika'nın en büyük otomobil üreticisi konumuna yükselen Tesla'nın Model X'ine rakip olarak geliştirilen E-Tron Sportback, tasarımıyla ön plana çıkıyor.

Adından da anlaşılabileceği üzere spor bir tasarıma sahip olan E-Tron Sportback, 4.5 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşabiliyor. Elektrikli otomobillerin en büyük sorunu olan menzil konusunda da oldukça başarılı olan E-Tron Sportback, yüksek kapasiteli bataryası sayesinde 482 km menzile sahip.

Üretimine 2019 yılında başlanması beklenen Audi E-Tron Sportback, 2020 yılında 2 farklı elektrikli Audi modeliyle birlikte otomotiv pazarına sunulacak. Daha önce tamamen elektrikli E-Tron Quattro konseptini de tanıtan Audi, bu modeli ise 2018 yılında satışa sunacak.

Sportif bir SUV olarak karşımıza çıkan E-Tron Sportback, Matrix LED, lazer aydınlatma ve dokunmatik ekran destekli kontrol paneli gibi özellikler sunacak. E-Tron Sportback modeliyle ilgili net bir çıkış tarihi veya bir fiyat bilgisinin paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.