Tumblr grup halinde video izleten uygulaması Cabana'yı tanıttı

Tumblr grup halinde video izleten uygulaması Cabana'yı tanıttı

Yahoo'nun 2013 yılında satın aldığı blog altyapısı Tumblr, mobil video dikeyine Cabana adlı yeni iPhone uygulamasıyla adım atıyor.

Bugün yayınlanan Cabana, arkadaşlarınızla görüntülü sohbet yapmanızı ve birlikte video izlemenizi sağlayan farklı bir uygulama. Cabana gerçek zamanlı video tüketimini grup motivasyonuyla artırmak istiyor ve bu hedefin Tumblr'ın genç kitlesine oldukça çekici geleceğini söyleyebiliriz. Ancak Cabana, Tumblr kullanıcılarına özel bir uygulama olarak kalmak istemiyor ve Tumblr ile özel bir bağlantı kurmuyor. Yani kendini bağımsız bir uygulama olarak pazara sunuyor.

Yahoo içindeki bir kuluçka merkezi olan Polyvore Labs tarafından geliştirilen Cabana, Tumblr'ın kurucusu David Karp'a göre Tumblr ile aynı mantıkta çalışan bir uygulama. Yani gençler Tumblr'da yazılı içerikleri arkadaşlarıyla paylaşırken Cabana da video içeriklerini birlikte tüketecek.

Diğer yandan Tumblr'da daha geniş olan arkadaş çevresinin Cabana tarafında daha özele indirgendiğini de söylemekte fayda var. Ancak bunun belli sınırlar dahilinde olduğunu söyleyebiliriz çünkü oluşturduğunuz grupları özel/gizli veya genele açık olarak tanımlama şansınız var.

'Hikaye' ve canlı yayın özelliğinin hemen her sosyal uygulamaya eklendiği bir dönemde Tumblr'ın bu adımı bakalım ne kadar ilgi görecek. (Cabana'nın Android uygulaması önümüzdeki haftalarda yayınlanacak.)

Dipnot: Yahoo'nun Verizon tarafından satın alındığını ve tüm bu stratejilerin Verizon için önem taşıdığını eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.