iPhone 8 çerçevesiz bir tasarımla karşımıza çıkabilir

iPhone 8 çerçevesiz bir tasarımla karşımıza çıkabilir

iPhone 8 modeli hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Özellikle tasarım anlamında büyük değişiklikler yapılması beklenen yeni iPhone'nun prototip render'ları ve teknik ölçüleri ortaya çıktı. Sadece 4'er mm'lik çerçevelere sahip olması beklenen iPhone 8, Xiaomi Mi Mix ve kısa zaman önce tanıtılan Samsung Galaxy S8 modelleriyle karşımıza çıkan çerçevesiz tasarım anlayışına yaklaşacak.

Sızdırılan görsellerin daha önce Apple ürünleri hakkında doğru bilgiler veren iFanr.com tarafından paylaşıldığını ve geçtiğimiz hafta Foxconn kaynaklı benzer bir sızıntı haberinin ortaya çıktığını da ekleyelim. OLED ekran kullanması beklenen iPhone 8, çerçevesiz tasarım nedeniyle sensörleri ekranın altına yerleştirecek.

Sadece sensörlerle sınırlı kalmayacak olan iPhone 8, ön kamera, hoparlör ve parmak izi sensörünü de OLED ekranın altına yerleştirecek gibi görünüyor. Ortaya çıkan render görsellerinde arkada bulunan çift kameranın iPhone 7 Plus modelinden farklı olarak dikey bir şekilde konumlandırıldığın da belirtelim. Sızıntılara göre iPhone 8 modelinin 137.54 mm uzunluğunda ve 67.54 mm kalınlığında olmasının beklendiğini de ekleyelim.

Bugüne kadar gördüğümüz çerçevesiz akıllı telefonlar başarılı tasarımlara sahip olsalar da, her köşesi aynı çerçeve inceliğine sahip herhangi bir akıllı telefon ortaya çıkmamıştı. Bunun en büyük nedeni ise belli sensörlerin veya kameranın ekranın altına yerleştirilememesi nedeniyle üst ve alt çerçevelerinin yetirince inceltilememesi. Eğer iPhone 8, sızıntılardakine benzer bir tasarımla tanıtılırsa, bugüne kadar hiçbir akıllı telefonun sahip olamadığı kadar iyi bir tasarıma sahip olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.