Tesla'nın elektrikli kamyonu Eylül'de karşımıza çıkacak

Tesla'nın elektrikli kamyonu Eylül'de karşımıza çıkacak

Geçtiğimiz günlerde Ford ve GM'i geride bırakarak Amerika'da hisse bazında pazar değeri en yüksek otomobil üreticisi konumuna yükselen Tesla, hız kesmeden yeniliklerine devam ediyor. Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter arayıcılığıyla yaptığı açıklamaya göre Tesla'nın elektrikli kamyonu önümüzdeki Eylül ayında görücüye çıkacak.

Bugüne kadar lüks otomobil modelleriyle karşımıza çıkan Tesla, elektrikli kamyon sayesinde taşımacılık sektörünü baştan aşağı değiştirmeyi planlıyor. Açıklamasında Tesla ekibinin muhteşem bir iş çıkarttığını belirten Musk, elektrikli kamyonun bir sonraki seviye olduğunu dile getirdi.

Aslında bu açıklamanın sürpriz olmadığını, Elon Musk'ın ilk olarak geçtiğimiz yıl elektrikli minibüs ve kamyonların karşımıza çıkabileceğini belirttiğini de ekleyelim. Başka bir yeni modelin müjdesini de veren Elon Musk, Tesla'nın elektrikli pickup modelinin 2019 yılında karşımıza çıkacağını açıkladı.

Son olarak Model 3'ün çıkış tarihini de açıklayan Tesla CEO'su, 35 bin dolar fiyat etiketine sahip olan ve şimdiden 373 bin ön sipariş alan Model 3'ün önümüzdeki Temmuz ayında karşımız çıkacağını iletti. Gelecekte tüm araçların elektrikli olacağı düşünüldüğünde oldukça mantıklı adımlar atan Tesla, Ford ve GM'in yanı sıra diğer önemli otomobil üreticilerini de yakın zamanda geride bırakabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.