Plastik şişe atıklarının önüne geçmek için yeni yöntem: Yenilebilir su baloncuğu

Plastik şişe atıklarının önüne geçmek için yeni yöntem: Yenilebilir su baloncuğu

Sürdürülebilir bir dünyada yaşayabilmek için enerjiyi yenilenebilir yapmanın yanısıra çevre felaketlerinin önüne geçebilecek girişimler de hayata geçiyor. Bu girişimlerden biri de Ooho!

Ooho, İngiltere merkezli bir girişim ve yosun ve bitkilerden oluşan, plastik şişenin yerini alabilecek bir ürün geliştiriyor. Crowdcube üzerinden fon toplayan girişim, her yıl okyanuslara karışan ve çözülmesi yüzlerce yıl alan plastik şişeleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Ooho, dışardan bakıldığı zaman bir su baloncuğu şeklinde duran, çevresini saran tamamen organik jelatin çıkarıldıktan sonra da şeklini koruyan ve yenilebilir bir su damlacığı. Evet, bu suyu elinize alıp yiyebiliyorsunuz.

Skipping Rocks Lab tarafından geliştirilen bu ürün, her yıl doğaya atılan 1 milyar su şişesinin yarattığı çevre felaketinin önüne geçebilir. Yenilenemeyen kaynaklardan (petrol) üretilen ve çoğu zaman tek kullanımlık olan pet şişeler ve üretilen atık miktarı, bu girişimin globalleşmesiyle ciddi ölçüde azalabilir.

Ooho'nun %100 bitki ve yosundan üretilmesi, tıpkı bir meyve kabuğu gibi doğada 4-6 haftada çözülmesini sağlıyor. Farklı renklerde ve aromalarda da üretilebilen bu ürün İngiltere'de kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiş görünüyor.

Tüm faydalarının yanısıra bu ürünün üretimi, plastik şişe üretiminden çok daha ucuza mal ediliyor olması, geleceğe yönelik bir umut ışığı olarak görülüyor. Ooho, şimdiden hedeflediği fonun 2 katından fazlasını toplamayı başarmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.