Instagram Stories'i kullanan kişi sayısı 200 milyonu aştı

Instagram Stories'i kullanan kişi sayısı 200 milyonu aştı

Instagram resmi bloğunda yayınladığı yazıyla uygulamaya gelen yeni güncellemeleri açıkladı. Instagram sticker adı verilen çıkartmalar özelliğini geliştirerek, Instagram kamerası üzerinden daha yaratıcı içerikler yaratmanıza izin verecek bir yapıya büründü. Şirket Instagram Stories'e ait son kullanıcı rakamlarını da aynı açıklamada paylaştı.

Instagram blog yazısında yeni özelliği Instagram Stories ile ilgili önemli bir veriyi de satır arasında başladı. Ancak paylaşılan rakam hiç de hafife alınacak cinsten değildi. Çünkü paylaşılan rakamlara göre her gün 200 milyondan fazla insan Instagram Stories'ini kullanıyor ve anlık paylaşımlarını buradan gerçekleştiriyor. Instagram, hikayeler özelliğini devreye almasıyla birlikte Snapchat cephesini bir hayli korkutmuştu. Şimdi ise rakamlar gösteriyor ki Instastories, Snapchat'in varlığına önemli bir engel teşkil ediyor.

Instagram'a gelen bir diğer özellik geosticker adı verilen coğrafi bazlı çıkartmalar ise geliştirilmeye devam ediyor. Son olarak  Chicago, Londra, Madrid ve Tokyo şehirleri için oluşturulan şehir çıkartmalarına her geçen gün yenilerinin ekleneceği de açıklandı. Bununla birlikte, Instagram'ın burada da akılcı davranarak bu tarz çıkartmaları çeşitli markalara yakın gelecek pazarlayabileceği ve satışını yapabileceğini tahmin etmemiz güç değil. Bahsi geçen yeni güncellemeler 10.16 versiyonu ile AppStore platformundan, 10.16.1 versiyonu ile ise Google Play'den indirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.