Geliştiriciler için programlanabilir banka hesabı: Root

Geliştiriciler için programlanabilir banka hesabı: Root

Root, 1862 yılında Güney Afrika'da kurulan Standard Bank ve OfferZen platformu tarafından hayata geçirilen bir girişim ve yazılım geliştiricileri için programlanabilir bir banka hesabı olmayı vadediyor. Yazılım geliştiricilerine kendi Fintech ürünlerini oldukça basit bir şekilde oluşturma imkanı tanıyan Root, programlanabilir kredi kartı, kod desteği, online banka arayüzü, mobil uygulama ve uygulama programlama arayüzüyle (API) birlikte geliyor.

Kredi kartlarının geliştirici dostu olduğunu belirten Root, geliştiricilerin oluşturdukları kodları RootCode adı altında güvenli bir şekilde bulutta depolayacak. RootCode ve API desteği sayesinde istenen özelliğin banka hesaplarına kolay bir şekilde eklenmesine olanak tanıyan Root, neredeyse geliştiricilere sınırsız imkan sağlıyor.

Beta aşamasındaki kullanıcıların pek çok RootCode uygulaması geliştirdiğini de ileten Root, bütçenizi daha efektif bir şekilde kontrol etmenizi kolaylaştırıyor. Örneğin RootCode sayesinde sadece Uber yolculukları için bir kart ve bütçe belirlemek veya sadece belirli günlerde Fast Food yiyecekler almanıza olanak sağlayan bir kredi kartı geliştirmek mümkün.

Programlanabilir SMS bildirimleri ve Google Sheets desteği gibi özelliklere de sahip olan Root’un Haziran 2017 tarihinde beta sürecinden çıkarak tanıtılması bekleniyor. Oldukça ilginç bir girişim olan Root’un başında ise Louw Hopley yer alıyor.

Henüz fiyatlandırma konusunda herhangi bir açıklama yapmayan Root, tanıtımla birlikte fiyatlandırma politikasını da açıklayacak. Şimdilik sadece Güney Afrika'da faaliyet gösterecek olan Root, tüm dünyaya açılması halinde büyük başarı yakalayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.